Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2011

ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ!


Πριν από λίγες ημέρες, κάπου ανάμεσα στις ειδήσεις με τις τρομοκρατικές επιθέσεις των «αγορών» και τις …εκτιμήσεις των «ειδικών» για το πώς θα αντιδράσει η «ασθενούσα» Ελλάδα στην «θεραπεία σόκ» που μας επέβαλλε η «Νέα Τάξη Πραγμάτων», διαβάσαμε ότι οδεύει προς ψήφιση το νομοσχέδιο για την «Κάρτα Του Μετανάστη».

Όπως έχουμε γράψει και παλιότερα η «Κάρτα Του Μετανάστη» είναι το πιο πιστό αντίγραφο της «Κάρτας Του Πολίτη» με την διαφορά ότι κατασκευάστηκε για να «φυλακίσει» τους μετανάστες που κατοικούν στην Ελλάδα και που δεν έχουν ακόμα αποκτήσει με την γνωστή “fast – track” μέθοδο την ελληνική ιθαγένεια.

Η «Κάρτα Του Μετανάστη» όπως και οι διάφορες άλλες ηλεκτρονικές κάρτες – υβρίδια της Κ.Τ.Π ( κάρτα ασφάλισης, φοροκάρτα, κάρτα δημότη, κάρτα εργασίας, κλπ) κατασκευάστηκαν όχι προφανώς για να λύσουν τα εγγενή προβλήματα της δημόσιας διοίκησης , ή για να ..βελτιώσουν την άρρωστη πολιτική φιλοσοφία που τα συντηρεί και η οποία, ας μην το ξεχνάμε, γεννήθηκε από την ίδια «μήτρα» που γέννησε την «ηλεκτρονική διακυβέρνηση» και κυοφορεί ήδη την παγκόσμια κυβέρνηση, αλλά για να «συμφιλιωθεί» ο λαός με τις επιμέρους χρήσεις της «Κάρτας Του Πολίτη», στην οποία φυσικά θα περιέχονται όλα τα «καλούδια» της παγκόσμιας ηλεκτρονικής φυλακής (παγκόσμια ηλεκτρονική διακυβέρνηση).

Με βάση τα μέχρι σήμερα «δείγματα γραφής», δεν ήταν έκπληξη,το ότι η κυβέρνηση εν μέσω μιας τέτοιας οικονομικής κρίσης και μέσα στο καλοκαίρι φέρνει νομοσχέδιο για την «Κάρτα του Μετανάστη» . Εξ άλλου κατά την γνωστή συνταγή «Σοκ και δέος» που εφάρμοσε και συνεχίζει να εφαρμόζει παντοιοτρόπως και παντού η «Νέα Τάξη Πραγμάτων», μάθαμε ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα κατατεθούν άλλα 46 (!!!) νομοσχέδια.
Νομοσχέδια που αν κατατίθεντο χωριστά και σε συνθήκες δημοκρατικής ηρεμίας και συνταγματικής ευνομίας ,θα προκαλούσαν ασφαλώς μαζικές λαϊκές αντιδράσεις ή κινητοποιήσεις.

Η Naomi Klein στο γνωστό best seller «Το δόγμα του σοκ» περιγράφει μια παρόμοια πρακτική που εφάρμοσε το 1985 η νεοεκλεγείσα κεντροαριστερή κυβέρνηση του Βίκτορα Πάς Εστενσόρο:

«…Ελπίζοντας να προκαλέσουν αυτό το αίσθημα της ματαιότητας, οι Βολιβιανοί που σχεδίασαν την θεραπεία-σοκ, απαίτησαν να εφαρμοστούν ταυτόχρονα όλα τα μέτρα …η ομάδα του Πας επέμεινε να συντελεστεί ολόκληρη η επανάσταση ( δηλαδή η μεταρρύθμιση) με ένα μόνο εκτελεστικό διάταγμα,το DS21060.Το διάταγμα περιλάμβανε 220 ξεχωριστούς νόμους …Το οικονομικό σόκ λειτουργεί με βάση μια παρόμοια θεωρία:την εικασία ότι οι άνθρωποι μπορούν να προβάλλουν αντίσταση σε τμηματικές αλλαγές (π.χ την περικοπή ενός προγράμματος υγείας ή μια εμπορική συμφωνία),αλλά αν συμβούν ταυτόχρονα δεκάδες αλλαγές προς κάθε κατεύθυνση, τότε εδραιώνεται ένα αίσθημα ματαιότητας και ο πληθυσμός περιέχεται σε κατάσταση αδράνειας… Το δόγμα του σόκ λειτουργεί ως εξής:Η αρχική καταστροφή (ένα πραξικόπημα . μια τρομοκρατική επίθεση, μία κατάρρευση των αγορών, ένας πόλεμος , ένα τσουνάμι, ένας τυφώνας), εξωθεί ολόκληρο τον πληθυσμό σε μία κατάσταση συλλογικού κλονισμού….και όπως οι τρομοκρατημένοι κρατούμενοι προδίδουν τα ονόματα των συντρόφων τους και αποκηρύσσουν τα πιστεύω τους, έτσι και οι κοινωνίες που βρίσκονται σε κατάσταση σοκ παραιτούνται συχνά από όσα θα υπερασπίζονταν σθεναρά υπο διαφορετικές συνθήκες…»

Αυτός λοιπόν είναι και ο λόγος που η κυβέρνηση θα μας βομβαρδίσει στις επόμενες ημέρες και μήνες με δεκάδες νομοσχέδια τα οποία επι της ουσίας θα φέρουν «τα πάνω ,κάτω» στην ελληνική κοινωνία.

Το «δηλητήριο» της Νέας Εποχής πρέπει δηλαδή να μας δοθεί απότομα και σε τεράστιες δόσεις, ώστε να ακινητοποιηθούμε μουδιασμένοι από το «σοκ και το δέος».

Βέβαια όσα λέει η Naomi Klein, είναι απλώς πολιτικές προσεγγίσεις και εκτιμήσεις μιας έξυπνης και κοσμικά «διορατικής» δημοσιογράφου , η οποία όμως αγνοεί τον τρόπο που λειτουργεί ο νούς ενός Έλληνα με Ορθόδοξη καρδιά.Δεν μπορεί να καταλάβει δηλαδή πως γίνεται ο Ορθόδοξος πιστός που έχει ζωντανή σχέση με την Εκκλησία και που μεταλαμβάνει το Σώμα και το Αίμα του Χριστού , να αποκτά διάκριση και θάρρος και να αντιστέκεται σθεναρά και λεβέντικα σε κάθε τρομοκρατική επίθεση των αντίχριστων δυνάμεων .

Αναμφισβήτητα οι τρομοκρατικές επιθέσεις που δεχόμαστε σαν λαός είναι πολλές και μεγάλες , όμως αυτό που θα μας «σκοτώσει»,δεν είναι ούτε τα όλο και χειρότερα μέτρα «δημοσιονομικής εξυγίανσης» ,ή οι λαοκτόνες φορολογικές «μεταρρυθμίσεις» και οι υπόλοιπες «διαρθρωτικές αλλαγές» που επιβλήθηκαν από τα ξένα "διευθυντήρια" και εφαρμόζουν τα εγχώρια "υποκαταστήματα",αλλά η άρνηση να αντιληφθούμε πως μόνο με την αποκατάσταση της σχέσης μας με τον Θεό , θα αποκτήσουμε το κουράγιο , τη δύναμη και την διάκριση για να αντισταθούμε σε αυτόν τον νέο διωγμό εναντίον του Θεόσδοτου δώρου της ελευθερίας που διαθέτουν τόσο οι χριστιανοί όσο και οι αλλόθρησκοι.

Δυστυχώς κάτω από αυτές τις συνθήκες ο Έλληνας Ορθόδοξος έχει μέχρι στιγμής στερηθεί της ποιμαντικής φροντίδας από την μητέρα Εκκλησία.
Ο Θεός όμως φρόντισε και δεν βρεθήκαμε απόλυτα «ορφανοί».
Σύσσωμο το Άγιο Όρος (βλέπε σχετική ανακοίνωση) και μεγάλη μερίδα Ιεραρχών, Ιερέων και Μοναχών, αντιλήφθηκαν την πραγματική απειλή και στάθηκαν λεβέντικα και Ορθόδοξα στο πλάι του πιστού λαού, φωνάζοντας μαζί του

«ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ , ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΤΙΜΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΣΔΟΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ».

Σχετικά με την «Κάρτα του Μετανάστη», όπως είπαμε όλα έχουν τελειώσει.

Το μόνο που απομένει είναι να ψηφισθεί το σχετικό νομοσχέδιο και μετά να αρχίσει ο υποχρεωτικός εφοδιασμός των μεταναστών που κατοικούν στην Ελλάδα με αυτήν.

Η Εκκλησία της Ελλάδος και προσωπικά ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.Ιερώνυμος , έδειξαν στο πρόσφατο παρελθόν το έντονο ενδιαφέρον τους για τους εμπερίστατους συνανθρώπους μας λαθρομετανάστες.Συσσίτια, συλλογή ρουχισμού, παροχή στέγης , «κιβωτοί» αγάπης , μη κυβερνητικές οργανώσεις , ακόμα και …μουσικές παραστάσεις εντός Ιερών Ναών, είναι μερικά μόνο δείγματα του προσφερόμενου κοινωνικού έργου της Εκκλησίας στους δυστυχισμένους αλλοδαπούς και κατά κύριο λόγο αλλόθρησκους συνανθρώπους μας.

Τώρα που κινδυνεύει η ελευθερία τους και που θέλοντας και μη θα πρέπει να φορέσουν την ηλεκτρονική χειροπέδα της «Νέας Τάξης Πραγμάτων» , γιατί η διοικούσα διοικούσα Εκκλησία τηρεί σιγήν Ιχθύος;

Στο τελευταίο σχετικό ανακοινωθέν, η Ιερά Σύνοδος τόνιζε το «ανύστακτο ενδιαφέρον» της για τα ατομικά δικαιώματα και την προστασία της ελευθερίας των πολιτών και δήλωνε ότι περιμένει να δεί το νομοσχέδιο για την Κάρτα Του Πολίτη ώστε να εκφράσει την τελική της θέση .

Η «Κάρτα του Μετανάστη» δεν είναι παρά μία «Κάρτα του Πολίτη» που απλώς θα διανεμηθεί σε μετανάστες και όχι σε Έλληνες πολίτες .Συνεπώς το περιεχόμενο και οι σκοποί της δεν θα διαφέρουν κατά πολύ από αυτούς της «δικής μας» Κάρτας του Πολίτη.

Με δεδομένη την απαράδεκτη σιωπή της διοικούσας Εκκλησίας για την Κάρτα του Μετανάστη, τώρα μάλιστα που έχει και το «δεδομένο» της κατάθεσης του νομοσχεδίου, εμείς οι Έλληνες Ορθόδοξοι τι θα πρέπει να σκεφτούμε;

Διότι αν το ενδιαφέρον της Εκκλησίας μας για τους συνανθρώπους μας μετανάστες περιορίζεται μόνο στην παροχή υλικών αγαθών και σε αντιρατσιστικές μουσικές εκδηλώσεις με τον Νταλάρα στον Άγιο Παντελεήμονα , και σιωπά εμπρός στον υπαρκτό κίνδυνο να καταστούν μέσω αυτής της κάρτας , τα πιστοποιημένα «τεμάχια» μιας ηλεκτρονικής φυλακής ,τότε δυστυχώς ο ρόλος της από Χριστοκεντρικός θα έχει καταντήσει απλώς ουμανιστικός με μονοφυσιτικά μάλιστα χαρακτηριστικά.

Αν λοιπόν η διοικουσα εκκλησία μας δείχνει τέτοια αδιαφορία για την Κάρτα του Μετανάστη και τους κινδύνους που διατρέχει η Θεόσδοτη και σε αυτούς τους συνανθρώπους μας ελευθερία ,μάλλον δεν θα πρέπει να καλλιεργούμε μεγάλες προσδοκίες για το τί θα πράξει όταν σύντομα θα εμφανισθεί το νομοσχέδιο ή το προεδρικό διάταγμα για την Κάρτα του Πολίτη.

Μας πικραίνει η στάση της Ιεράς Συνόδου αλλά δεν μας απογοητεύει , ούτε και μας αποθαρρύνει ,αφού οι παρακλήσεις και οι προσευχές μας δεν απευθύνονται προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο ή τους Σεβασμιώτατους Ιεράρχες μας αλλά στην ίδια την Κεφαλή της Εκκλησίας μας δηλαδή στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό ,στην Υπεραγία Μητέρα Του και σε όλους τους Αγίους της Θριαμβεύουσας Εκκλησίας Του .

Σαν χριστιανοί και μέλη του σώματος της Εκκλησίας, ευχόμαστε και προσευχόμαστε, το Πανάγιον Πνεύμα να φωτίσει τους Ιεράρχες μας ώστε να βρεθούν συμμαρτυρούντες με το ποίμνιό τους , για την προστασία του οποίου είναι υπόλογοι.
«Κάρτα Μετανάστη» στους 530.000 αλλοδαπούς εργαζόμενους


Με την Κάρτα του Μετανάστη πρέπει να εφοδιαστούν όλοι οι αλλοδαποί που ζουν κι εργάζονται στη χώρα μας (περίπου 530.000 καταγεγραμμένοι νόμιμοι), ώστε να μην... έχουν... κανένα πρόβλημα με τις ελληνικές αρχές.

Η κάρτα θα περιλαμβάνει ψηφιακή φωτογραφία, δύο ψηφιακά δακτυλικά αποτυπώματα, ένα ηλεκτρονικό τσιπ για την αποθήκευση δεδομένων και θα μοιάζει με πιστωτική.
Τις συγκεκριμένες κάρτες, καθώς και τη συνολικότερη εξυπηρέτηση των μεταναστών θα αναλάβουν οι «υπηρεσίες μιας στάσης», απ' όπου οι νόμιμοι μετανάστες θα μπορούν να πραγματοποιούν όλες τις διαδικασίες έκδοσης ή ανανέωσης των αδειών παραμονής.
Τα παραπάνω αναφέρονται σε νομοσχέδιο που κατέθεσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης, ολοκληρώνοντας έτσι την προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στις διατάξεις ευρωπαϊκών κανόνων, σύμφωνα με τις οποίες καθιερώνονται σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης άδειες διαμονής ενιαίου τύπου.
Η Κάρτα του Μετανάστη θα έχει την ισχύ αυτοτελούς εγγράφου και σταδιακά θα πάρει τη θέση των αυτοκόλλητων ετικετών που πιστοποιούν τις άδειες παραμονής.
Για την εξυπηρέτηση των μεταναστών οι Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης που βρίσκονται στις αποκεντρωμένες κρατικές διοικήσεις θα μετατραπούν σε «υπηρεσίες μιας στάσης», όπου οι νόμιμοι μετανάστες θα μπορούν να πραγματοποιούν όλες τις συναλλαγές τους.

Αυτό θα έχει αποτέλεσμα σταδιακά να καταργηθούν τα γραφεία υποδοχής αιτημάτων που υπάρχουν στους δήμους με την αξιοποίηση του εξειδικευμένου υπάρχοντος προσωπικού, το οποίο μπορεί να μεταταχθεί ή να αποσπαστεί στις αρμόδιες υπηρεσίες των αποκεντρωμένων κρατικών διοικήσεων. Θα δημιουργηθεί μια υπηρεσία ανά νομό με εξαίρεση την Αττική (10 γραφεία εξυπηρέτησης αλλοδαπών), το Αιγαίο (12) και τη Θεσσαλονίκη (3). Τέλος, προβλέπεται η λειτουργία κινητής μονάδας για την καταγραφή των βιομετρικών στοιχείων όσων αλλοδαπών δεν μπορούν να παραστούν στα αρμόδια γραφεία.
ΕΛ.ΔΕΛ
Πηγη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: