Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΥΡΙΛΛΟΥ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΟΡΙΖΕΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΜΟΥΦΤΗΔΕΣ, ΕΝΩ ΛΙΓΟΣΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ!


Ο μητροπολίτης Ρόδου Κύριλλος καταγγέλλει με δήλωσή του την κυβέρνηση ότι αδιαφορεί για τις ελλείψεις σε ιερείς που παρατηρούνται σε πολλές ενορίες της χώρας, την ώρα που -όπως υποστηρίζει- το αρμόδιο υπουργείο διορίζει χωρίς καμία φειδώ μουσουλμάνους μουφτήδες στη Θράκη!


Συγκεκριμένα, ο μητροπολίτης Κύριλλος στη δήλωσή του αναφέρει: «Εντύπωση προκαλεί η διαπίστωση ότι στη Θράκη διορίστηκαν 200 μουφτήδες για να διδάξουν το κοράνι και την τουρκική γλώσσα και μόλις 100 χριστιανοί ορθόδοξοι ιερείς στις μητροπόλεις όλης της Ελλάδας. Εμείς ως μητρόπολη είχαμε ζητήσει να καλυφθούν τρεις οργανικές θέσεις, αφού έχει ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον. Μόλις ενημερωθήκαμε για τις αποφάσεις του υπουργείου, εκπλαγήκαμε».


«Για παράδειγμα, στη Φθιώτιδα υπάρχει σοβαρή έλλειψη ιερέων. Αν συνεχιστεί αυτή η τακτική, τα μισά χωριά της Φθιώτιδας δεν θα έχουν παπά σε λίγα χρόνια. Ο ρόλος του ιερέα είναι ουσιαστικός και κυρίως στα μικρά χωριά, όπου ο "παπάς" αποτελεί συνδετικό κρίκο με την κοινωνία. Νομίζω ότι είναι και μία κοινωνική προσφορά και κάτι ευρύτερο», πρόσθεσε ο μητροπολίτης.


«Αυτές τις αποφάσεις του υπουργείου, ως Εκκλησία δεν μπορούμε να τις καταλάβουμε. Δυστυχώς, δεν έχουμε τα μέσα για να ανταποκριθούμε. Ελπίζουμε η κυβέρνηση να το δει από άλλο πρίσμα. Η πρόσφατη απόφαση λοιπόν "μία θέση ανά μητρόπολη σε όλη την Ελλάδα", την στιγμή που μερικές δεκάδες ιερείς έχουν συνταξιοδιοτηθεί ή αποδημήσει, δημιουργεί αρνητικές συνθήκες στη λειτουργία του κλήρου και της Εκκλησίας.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: