Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!


Διευθυντής δημοτικού σχολείου: «Κανένα σχολείο της περιοχής δεν μπορεί να λειτουργήσει. Δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, για να αγοράσουν πετρέλαιο και να κάνουν απολυμάνσεις. Οι ευθύνες μετακυλίονται στους γονείς»

Όπως έχουμε ήδη δει, στην νέα κυβέρνηση του Μνημονίου στην διοίκηση του υπουργείου παιδείας η σύνθεση δεν έχει αλλάξει, γεγονός που δείχνει ότι άπαντες οι συνεργαζόμενοι είναι ικανοποιημένοι από το έργο του εν λόγω υπουργείου. Ποια είναι όμως η κατάσταση την οποία βιώνουν τα παιδιά στα Ελληνικά σχολεία; Έχουμε ήδη γράψει σχετικά με τα σχολικά βιβλία, όπως και για τα περιστατικά υποσιτισμού τα οποία παρατηρήθηκαν.
Δεν είναι όμως μόνο αυτά και η κατάσταση αναμένεται να γίνει ακόμα πιο τραγική καθώς ο χειμώνας πλέον πλησιάζει και τα σχολεία, σύμφωνα με δηλώσεις υπευθύνων αδυνατούν να πληρώσουν ακόμα και για την θέρμανση. Σε κάποια σχολεία μάλιστα οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων αναζητούν λύση στο πρόβλημα της σίτισης των παιδιών, αφού το κράτος δεν καλύπτει πλέον ούτε αυτό επαρκώς.

«Τα χρήματα είναι μειωμένα κατά 2/3 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή δόση. Τα 246 χιλιάδες ευρώ έγιναν 86 χιλιάδες. Υποτίθεται ότι θα “καλύψουν” ανάγκες 9 νηπιαγωγείων, 10 δημοτικών, 4 γυμνασίων, 3 λυκείων και ενός πολυκλαδικού! Αν και έφτασαν στο δήμο αρχές Σεπτέμβρη έχει επιδειχθεί απερίγραπτη ολιγωρία στην προώθησή τους προς τις σχολικές επιτροπές. Κανένα σχολείο της περιοχής δεν μπορεί να λειτουργήσει. Δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, για να αγοράσουν πετρέλαιο και να κάνουν απολυμάνσεις. Οι ευθύνες μετακυλίονται στους γονείς»

Αυτά δήλωσε διευθυντής Δημοτικού σχολείου των Αθηνών και μπορούμε όλοι να 

φανταστούμε ποια θα είναι η κατάσταση συντόμως στα σχολεία όλης της Ελλάδας.


πηγή: elnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: