Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011

Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ!

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΜΑΣ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΥΓΧΥΣΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΝΝΟΙΩΝ, Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΛΕΓΟΜΕΝΗΣ "ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ", ΕΙΤΕ ΣΚΟΠΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ( ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ), ΕΙΤΕ ΛΟΓΩ ΑΜΑΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΕΝΝΟΙΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.


ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ.


ΣΥΧΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ ΟΠΩΣ..." ΟΠΟΙΟΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΞΥΠΝΑΕΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ", ΑΚΟΥΜΕ ΔΕΞΙΑ ΚΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΤΟ ΣΩΒΙΝΙΣΜΟ Ή ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ.
ΔΙΑΣΗΜΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΟΥΑ'Ι'ΛΝΤ ΚΑΙ ΣΩ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΝ, Ο ΠΡΩΤΟΣ ΟΤΙ " Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΚΟΙ ", ΕΝΩ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΟΤΙ " ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΠΩΣ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΗ ΑΠ' ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ ΕΣΥ Σ' ΑΥΤΗ ".


ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ;;; ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ !


ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΤΡΕΦΕΙ ΚΑΘΕ ΨΥΧΙΚΑ ΥΓΙΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ.


Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ. ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΟΡΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΣΥΝΟΛΟ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.


Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΩΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΤ 'ΑΝΑΓΚΗΝ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΞΙΑ ΓΙ'ΑΥΤΟΝ. 


ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Ο ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΟΤΑΝ ΚΡΙΘΕΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ, ΣΕ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΟΡΤΕΣ ΥΨΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ, ΣΕ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΜΕΛΗΜΑ ΤΟΥ, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΟΥ, Ο ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΚΟΠΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΙΛΟΥΣΑΜΕ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ. 
ΣΥΝΕΠΩΣ Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΑΘΗΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ.


Η ΤΑΥΤΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΛΑΘΟΣ. ΕΝΑΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΗΣ ΕΧΕΙ ΩΣ ΠΡΩΤΙΣΤΟ ΜΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ 'Η ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΜΙΑ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ. Ο ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΒΛΕΨΕΙΣ. ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΟΜΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟ.


ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΓΧΕΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΣΩΒΙΝΙΣΜΟ. Ο ΣΩΒΙΝΙΣΤΗΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙ ΑΛΟΓΗ ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΤΡΕΦΕΙ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ. Ο ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΔΕΝ ΤΡΕΦΕΙ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΗΝ ΓΗ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ. Ο ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΔΕΝ ΜΙΣΕΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ. ΤΙΣ ΣΕΒΕΤΑΙ, ΟΠΩΣ ΣΕΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ.


ΤΑ ΕΝΟΧΙΚΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ "ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ", ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΤΕΚΝΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΥ, ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ, ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΑΜΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΙ.


ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΚΦΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΙΚΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ Μ. ΜΠΑΚΟΥΝΙΝ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΟΤΙ..." Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΑ ΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΣ ",... " ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΕΧΟΥΝΕ ΠΑΤΡΙΔΑ. ΟΙ ΛΑ'Ι'ΚΕΣ ΜΑΖΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΦΥΣΙΚΗ, ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΓΑΠΗ " Κ.Α. ΣΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ, 1869.


ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ, ΣΥΜΠΕΡΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΑΔΟΛΗ ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Ο ΤΡΑΝΟΣ ΑΡΧΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΠΛΑΤΩΝ :


" ΦΙΛΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΚΑΝ ΑΔΙΚΟΣ 'Η "

( Ν' ΑΓΑΠΑΣ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΚΟΜΗ ΣΕ ΑΔΙΚΕΙ )πηγές: ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ, antistasi.org, oemellasforumup.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: