Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΜΑΡΞ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ!

Σε μία εποχή που η λαθρομεταναστευση αποτελεί και θέμα αλλά και πρόβλημα στην ταλαιπωρούμενη από πολλά προβλήματα Ελλάδα, πιστεύω ότι είναι χρήσιμο να μάθουμε τη θέση του Μαρξ περί τουσυγκεκριμένου θέματος:

• Σκοπός της εισαγωγής ξένων εργατών είναι η διατήρηση της δουλείας και η ακύρωση όλων των διεκδικήσεων των ντόπιων εργατών για μισθούς και συνθήκες εργασίας.


• Ο μετανάστης ανταγωνίζεται τον ντόπιο εργάτη και σιγά σιγά αναγάγει το μεροκάματο στο δικό του επίπεδο. Είναι το πιο αποτελεσματικό όπλο του...
κεφαλαίου.


• Η μετανάστευση διαιρεί την εργατική τάξη της χώρας υποδοχής σε τόσα εχθρικά στρατόπεδα όσες και οι εθνοφυλετικές ομάδες διότι η κάθε μία καταλαβαίνει μόνο τον εαυτό της. Έτσι αναστέλλεται η εργατική επανάσταση και διαιωνίζεται η καπιταλιστική κυριαρχία• Η λαθρομετανάστευση χρησιμοποιείται αφ’ ενός ως απεργοσπαστικός μηχανισμός αφ’ ετέρου με τον εργατικό υπερπληθυσμό – πλεόνασμα που δημιουργεί ρίχνει το επίπεδο ζωής σε κατάσταση δουλοπάροικου.

• Η Α’ Διεθνής Ένωση Εργατών έβαλε πρακτικά τέλος στις μεθοδεύσεις των βιομηχάνων και υποχρέωνε τα συνδικάτα να διώχνουν τους ξένους εργάτες πίσω στις χώρες τους με το πρώτο καράβι.


• Οι μεταναστευτικοί νόμοι είναι τα μανιφέστα των εργοστασιαρχών.


Ερωτημα λοιπόν αποτελεί το για ποιό λόγο το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος (ΚΚΕ) υποστηρίζει τη συλλήβδην νομιμοποίηση των μεταναστών, αντίθετα στις “διδαχές” του Μαρξ.

Μήπως το συγκεκριμένο θα έπρεπε να προωθηθεί ακόμα και στις κκ. Κανέλλη και Παππαρήγα ?!

Εστάλει από τον κ Αντώνιο Αντωνάκο
Καθηγητή, Φιλολόγο
Ἱστορικό, Συγγραφέαπηγή: alithiastofos.blogspot.com
ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ:
ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ, ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΤΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.


ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΣΟ ΣΥΝΑΔΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΡΞ;;;


ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΚΕ...ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ, ΜΕ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΕΥΦΥΟΛΟΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ", ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΟΥΝ ΤΗ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΙΚΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΟΒΟ ΜΗ ΤΟΥΣ ΠΟΥΝ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ. 
ΦΥΣΙΚΑ ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ...ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ...


ΕΧΟΝΤΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΩΣ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΡΞ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ, ΜΑΛΛΟΝ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ (ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ),
ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΩΦΕΛΙΜΗ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΑΡΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: