Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011

ΜΠΑΚΟΥΝΙΝ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΣΟΙ ΑΡΑΓΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ "ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ" ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ "ΠΑΤΕΡΑ" ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΣΜΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΜΠΑΚΟΥΝΙΝ, ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ; 


ΠΟΣΟ ΕΥΣΤΑΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΟΥΣ "ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΠΑΤΡΙΔΑ" ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ Ο "ΠΑΤΕΡΟΥΛΗΣ" ΤΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥΣ;


ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΜΠΑΚΟΥΝΙΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ.

" ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑ. ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΑΙΡΕΣΗ, Ο ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟΣ, ΜΥΣΤΙΚΙΣΜΟΣ, ΝΟΜΙΚΟΣ ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ.

ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΕΧΟΥΝΕ ΠΑΤΡΙΔΑ.

ΟΙ ΛΑ'Ι'ΚΕΣ ΜΑΖΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΓΑΠΟΥΝ ΒΑΘΙΑ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΦΥΣΙΚΗ, ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΓΑΠΗ. Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΑ ΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΣ.

Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ, Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΦΥΛΙΣΜΕΝΗ, ΜΕΣΩ ΑΠΑΤΗΛΗΣ ΑΦΑΙΡΕΣΕΩΣ ΕΚΦΡΑΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ, ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΡΙΑΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ...

Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΤΟ ΑΔΙΑΦΙΛΟΝΙΚΗΤΟ ΚΑΙ ΙΕΡΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΟΜΑΔΑΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΕΝΩΣΕΩΝ, ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ, ΠΕΡΙΟΧΩΝ, ΝΑ ΖΟΥΝ, ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ, ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΡΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ.

ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΠΡΟΣ ΣΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ Η ΣΑΡΚΑ, Η ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ Η ΘΕΛΗΣΗ ΚΑΘΕ ΛΑΟΥ.

ΓΙ'ΑΥΤΟ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ, ΕΙΜΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΩΝ ΠΑΤΡΙΔΩΝ.

ΕΙΜΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΗΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ".


(Γράμματα για τον Πατριωτισμό,1869)


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΝΟΜΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ...ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ "ΓΝΩΣΤΟΥΣ-ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ", ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ, ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΙΕΡΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ, ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΗΜΑΙΑ.

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ, ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΝΟΧΗ, ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΣΟΡΟΣ, ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: