Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ : ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΠΩΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ "ΔΕΣΕΙ"!



Το ζήτημα της εθνικής μας κυριαρχίας σε σχέση με όσα έχουμε υπογράψει για να εισπράξουμε τα 110 δις ευρώ από τους δανειστές μας έχει αρχίσει να συζητείται όλο και περισσότερο κι όχι μεταξύ των πολιτών που διάβασαν και άκουσαν πολλά και διάφορα από τα ΜΜΕ. Οι ίδιοι οι υπουργοί ,με πρώτο και καλύτερο τον υπουργό Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη διερωτήθηκαν στο τελευταίο δραματικό υπουργικό συμβούλιο, αν η κυβέρνηση έχει την νόμιμη εξουσιοδότηση να “αγγίξει θέματα εθνικής κυριαρχίας”! Δεν έλαβε απάντηση!

Το περίφημο άρθρο 14 της Δανειακής Σύμβασης που δημοσιεύουμε,είναι νομίζουμε απολύτως διαφωτιστικό. Έχουμε δεχτεί τα πάντα! Πρώτα απ΄ όλα αν κάτι πάει στραβά στην όλη διαδικασία οι διαφορές μας με τον ή τους δανειστές δεν θα εξεταστούν από την ελληνική Δικαιοσύνη ,αλλά από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η σύμβαση διέπεται από το αγγλικό δίκαιο.

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον ,αλλά …και σοκ θα πάθετε διαβάζοντας τα όσα προβλέπονται στη παράγραφο 5 του άρθρου 14 :
“…ο Δανειολήπτης (σ.σ η Ελλάδα, δηλαδή) αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει ,όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία…” .Το κείμενο είναι έτσι κι αλλιώς πολύ δύσκολο να διαβαστεί και να κατανοηθεί. Ωστόσο δεν μπορεί αυτό να αποτελέσει δικαιολογία για όσους βουλευτές τις τελευταίες ημέρες δήλωσαν απερίφραστα ότι ...δεν ξέρουν τι υπέγραψαν! 

Διαβάστε αναλυτικά: 



Το κείμενο είναι ξεκάθαρο. Με βάση τα όσα έχει υπογράψει η κυβέρνησή μας, μας τα παίρνουν όλα!



Αναδημοσίευση από : onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια: