Κυριακή, 22 Μαΐου 2011

GREEKLISH : ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

ΤΑ GREEKLISH ( ΓΚΡΙΚΛΙΣ) ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ GREEK (ΕΛΛΗΝΙΚΑ) KAI ENGLISH (ΑΓΓΛΙΚΑ), ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΣΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ.


ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΓΡΑΦΗΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ, ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ ΜΕΣΩ ΚΙΝΗΤΟΥ Ή ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΗ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ.


ΤΑ GREEKLISH ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΓΡΑΦΗΣ ΠΟΥ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΣΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΤΟΝΟΥΣ. ΒΕΒΑΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΑ Ή ΦΩΝΗΤΙΚΑ, ΟΜΩΣ Ο ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΕΝΑ ΜΙΚΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΣΥΝΔΥΑΖΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΦΩΝΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ, ΧΩΡΙΣ ΒΕΒΑΙΑ Η ΓΡΑΦΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΙΣΧΥΡΗ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ (Π.Χ. Η ΦΡΑΣΗ..."ΘΑ ΕΡΘΩ", ΣΤΗ ΓΡΑΦΗ ΤΩΝ GREEKLISH ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ..."THA ERTHW").
Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ GREEKLISH ΣΤΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΤΟΜΑ ΝΕΑΡΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ, ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΟΥΣ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΓΡΑΦΗΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΝ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟ.


ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΣΕ GREEKLISH, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΑ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ "EXEGESIS" ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΚΔΟΘΕΙ ΤΟ 2000 ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ "ΟΞΥ".


ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΙΑΣ ΤΕΤΟΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ;


ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΜΙΚΡΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΕΧΕΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΑ GREEKLISH ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΑΛΛΑ ΑΤΟΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ, ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΕΘΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΡΟΠΟ ΓΡΑΦΗΣ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΡΗΜΑ "ΞΕΡΩ" ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΦΟΥΝ "ΚΣΕΡΩ" 'Η ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟ ΦΩΝΗΕΝ ΓΙΩΤΑ ( Ι ) ΣΕ ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΜΕ ΗΤΑ ( Η ) Κ.Α.

ΣΥΝΟΛΙΚΑ ( ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ) ΤΟ 77,4% ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ GREEKLISH, ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ( 67,8% ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ 88,5% ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ), ΕΝΩ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ!


ΠΕΡΙΠΟΥ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΤΙ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΠΟ 2 ΕΩΣ 4 ΧΡΟΝΙΑ, ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ 63% ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΕΝΩ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 15,7% ΔΗΛΩΣΕ ΠΩΣ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ, ΟΠΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ, ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΛΠ.


ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ, Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ (83,9%) ΔΗΛΩΣΕ ΠΩΣ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΑΠΟ ΣΥΝΗΘΕΙΑ, ΤΟ 75,8% ΓΙΑ ΕΚΟΙΚΟΝΟΜΙΣΗ ΧΡΟΝΟΥ, ΤΟ 71,4% ΤΑ ΘΕΩΡΕΙ ΒΟΛΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ, ΕΝΩ ΤΟ 33,9% ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΛΟΓΩ "ΜΟΔΑΣ".


ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΠΩΣ ΤΟ 38,7% ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕ ΠΩΣ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΤΑ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΑ ΛΑΘΗ!!!


ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ  6 ΣΤΟΥΣ 10 ΜΑΘΗΤΕΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΠΩΣ Η ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΕΝΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΟΨΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ  64,3% ΤΩΝ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ.


ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΟΒΑΡΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΧΑΘΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΜΙΑ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ 40 ΑΚΑΔΗΜΑ'Ι'ΚΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΟΒΑΡΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΛΛΟΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ ΣΕ ΚΕΙΜΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ Ή ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ, ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Ή ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΓΡΑΦΗ Ή ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΝΩ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙΡΙΟ ΠΛΗΓΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΤΥΧΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΓΡΑΠΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ.


ΣΤΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ : 


" Η ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ Η ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΗ ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΑΙ ΖΩΣΑ, ΑΥΤΗ Η ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗ ΛΑΤΙΝΙΚΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΥΡΙΩΤΕΡΕΣ ΕΥΡΩΠΑ'Ι'ΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΟΠΤΙΚΑ ΣΥΝΔΕΘΗ ΑΡΡΗΚΤΑ ΜΕ ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΤΗΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΜΕ ΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ. 


ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΟΛΛΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΟ ΛΑΤΙΝΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ, ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΗΧΗΤΙΚΩΣ ΠΑΡΑΠΛΗΣΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ".


ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜ'Ι'ΑΣ ΑΦΟΥ ΤΟΝΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΛΑΟΙ ΟΠΩΣ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ, ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ, ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ :


"  ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΑΝΟΣΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΟΗΤΗ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΛΙΚΝΟ ΤΗΣ, ΕΦ' ΟΣΟΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΓΡΑΦΗΣ - ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΔΥΣΧΕΡΕΣΤΕΡΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΕΚΡΟΥΣΑΝ ΣΤΗ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΥΤΩΝ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΕΝΕΤΩΝ, ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ, ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ, ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ Ν' ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΡΙΖΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΙΕΡΩΝ ΑΥΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ".


ΤΑ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΓΡΦΟΥΝ ΟΙ :


1. ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΤΑΣΟΣ 2. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙΣΑΡ 3. ΑΡΤΕΜΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 4. ΒΛΑΧΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ 5. ΒΟΚΟΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 6. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 7. ΓΡΟΛΛΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 8. ΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 9. ΔΡΑΚΑΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 10. ΖΗΖΙΟΥΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΡΓΑΜΟΥ 11. ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ 12. ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ 13. ΚΑΜΠΙΤΟΓΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 14. ΚΑΜΠΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 15. ΚΑΝΟΜΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 16. ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 17. ΚΟΥΝΑΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ 18. ΛΑ'Ι'ΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ 19. ΛΙΓΟΜΕΝΙΔΗΣ ΠΑΝΟΣ 20. ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΜΑΝΟΥΣΑΚΑΣ 21. ΜΑΤΣΙΑΝΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 22. ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 23. ΜΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 24. ΜΥΛΩΝΑΣ ΠΑΥΛΟΣ 25. ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 26. ΠΑΛΛΑΝΤΙΟΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ 27. ΠΑΠΠΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 28. ΠΑΡΙΣΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 29. ΠΕΣΑΜΑΖΟΓΛΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ 30. ΠΕΤΡΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 31. ΡΟΥΚΟΥΝΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 32. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΜΙΧΑΗΛ 33. ΣΑΡΑΝΤΗ ΓΑΛΑΤΕΙΑ 34. ΣΚΑΛΚΕΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ 35. ΣΤΕΦΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 36. ΤΕΤΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 37. ΤΟΥΝΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 38. ΤΡΙΧΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 39. ΧΑΤΖΗ'Ι'ΩΑΝΝΟΥ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ 40. ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ


ΩΣ ΓΝΗΣΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ, ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΙΣΩΣ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΑΣ, ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.


ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΜΙΛΑΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!

πηγές: ΕΘΝΟΣ 08/09/09, ΠΑΡΟΝ 20/02/11, ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

1 σχόλιο:

ΕΥ είπε...

ΑΡΙΣΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!