Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

"ΑΛΛΑΞΕ ΤΙΤΛΟ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ"


Απροκάλυπτη ήταν η κυβερνητική παρέμβαση στο δελτίο ειδήσεων της ΕΤ3, σύμφωνα με καταγγελία που έγινε…
«Άλλαξε τίτλο γρήγορα, το είπε ο Υπουργός»
Το blog asyntaxtostypos αναφέρει πως το μεσημέρι της 10ης Ιουνίου 2011, κατά τη διάρκεια της μετάδοσης της συνέντευξης τύπου του υπουργού Οικονομικών για τα νέα μέτρα, κάτω από την εικόνα του Γ. Παπακωνσταντίνου υπήρχε ο τίτλος "Μέτρα φωτιά με το νέο μνημόνιο".

Όπως αναφέρει το μπλογκ, λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ακούστηκε η φωνή του δημοσιογράφου από το κοντρόλ ο οποίος είπε: "αλλάξτε τον τίτλο, το λέει ο Λαζαρίδης (διευθυντής τηλεόρασης της ΕΤ3). Πήρε τηλέφωνο το υπουργείο".

Η συγκεκριμένη εντολή, προκάλεσε την αντίδραση των δημοσιογράφων, ενώ ο αρχισυντάκτης Π. Τανανάκης, αρνήθηκε να υπακούσει.

Αμέσως, έφτασε στο χώρο η προϊστάμενη ενημερωτικών εκπομπών της ΕΤ3 Δώρα Αυγέρη, η οποία προσπάθησε να τον μεταπείσει, δηλώνοντας μάλιστα ότι βρίσκεται στο χώρο διότι αναπληρώνει τον προϊστάμενό της υποδιεύθυνσης ειδήσεων.

Η συνέντευξη ολοκληρώθηκε και ο τίτλος, όπως είχε ζητηθεί αλλάζει. Σύμφωνα με την καταγγελία, που δημοσιεύθηκε στο blog, το γεγονός προκάλεσε θυμηδία στους εργαζόμενους του δελτίου.

ΠηγήCosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: