Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Η ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΓΙΝΕ...ΑΓΑΛΜΑ!

Η χτεσινή ημέρα ήταν μια πραγματικά λυπηρή ημέρα για την πατρίδα μας. Όχι, δεν αναφέρομαι μονάχα στην ψήφο εμπιστοσύνης την οποία ζητούσε ο Γιώργος Παπανδρέου και την οποία τελικά πήρε.

Δεν είναι μόνο η πολιτική το ζήτημα. Κάποια ζητήματα είναι πολύ πιο πέρα από την πολιτική, καθώς οι συνέπειές τους πάνε πολύ πιο μακρυά από μία ή ακόμη και δύο τετραετίες.

Αναφερόμαστε στο ότι χθες, στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων στήθηκε το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ένα άγαλμα που αποδεικνύει για μία ακόμη φορά τις προθέσεις των βορείων γειτόνων μας. Αλλά και ένα άγαλμα – καθρέφτης της διαχρονικής αποτυχίας των ελληνικών κυβερνήσεων να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις κινήσεις του κρατιδίου των Σκοπίων.

Πρόκειται για μία ακόμη επιτυχία των σκοπιανών, οι οποίες έκαναν επί της ουσίας επίδειξη τσαμπουκά έναντι τόσο της χώρας μας όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στελέχη της οποίας τους καλούσαν να μην προβαίνουν σε πράξεις που προκαλούν την Ελληνική πλευρά.

Με την κίνηση όμως αυτή, της τοποθέτησης του αγάλματος, δύο περίπου εβδομάδες πριν την επίσημη ημερομηνία, οι σκοπιανοί... ξεμπερδεύουν με αυτές τις παραινέσεις και δείχνουν το πόσο αποφασισμένοι είναι. Και απογυμνώνουν και σε διεθνές επίπεδο την χώρα μας, καθώς είναι βέβαιο ότι αυτή στο όνομα της “σταθερότητας” στην περιοχή δεν πρόκειται να προβεί σε καμία κίνηση σε διεθνές επίπεδο, παρόλο που έχει με το μέρος της ακόμη και αυτές τις τελευταίες δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων.

Κύκλοι από την άλλοι αναφέρουν ότι τα Σκόπια ενθάρρυναν προς αυτό τον τσαμπουκά κάποιοι άλλοι γείτονές μας, όχι από τα βόρεια αλλά από τα ανατολικά, οι οποίοι τους έφεραν ως παράδειγμα για την ελληνική ατολμία τις μηδενικές αντιδράσεις της χώρας μας στις διάφορες δικές τους προκλήσεις.

Το ζήτημα (προς μικρή μας έκπληξη) δεν έφερε στην Βουλή κάποιος βουλευτής του ΛΑΟΣ, αλλά ο κ. Καράογλου, από την Νέα Δημοκρατία.

Στην ερώτησή του αυτή αναφέρει: Δυστυχώς οι προκλήσεις από μεριάς των Σκοπιανών δεν έχουν τελειωμό. Η ανεκτικότητα της Ελληνικής πλευράς και η παράταση στην επίλυση του μεταξύ μας προβλήματος του ονόματος, δίνει το περιθώριο στην αλαζονική κυβέρνηση των Σκοπίων να συνεχίζει την παραχάραξη της ιστορίας με όλο και κλιμακούμενη ένταση. Τελευταίο επεισόδιο το νεοανεγερθέν άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που έστησαν σε κεντρική πλατεία της Σλαβικής πόλης. Από καιρό υπήρχε η σχετική πληροφορία, αλλά ελπίζαμε ότι στα πλαίσια της διπλωματικής οδού, θα μπορέσει η Ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει την εξέλιξη αυτή. Με θλίψη και οργή, όμως, είδαμε σήμερα φωτογραφίες από την επίσημη τοποθέτηση του αγάλματος, που πλέον αποτελεί γεγονός, ενώ πλέον ετοιμάζονται και για τα επίσημα αποκαλυπτήριά του.

Και ρωτά τον νέο υπουργό εξωτερικών ο κ. Καράογλου Τι ενέργειες έχει κάνει ως σήμερα το υπουργείο εξωτερικών για να αποφευχθεί αυτή η εξέλιξη, αλλά και πώς θα αντιδράσει τώρα.

Εάν πούμε στον κ. Καράογλου όμως ότι και το ίδιο του το κόμμα η ΝΔ, έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης για την κατρακύλα της χώρας μας στο ζήτημα αυτό θα το παραδεχθεί;

Παρόλα αυτά, δεν μπορούμε παρά να τον επαινέσουμε για την πρωτοβουλία του.
Υπάρχει όμως ακόμη μία σημαντική ερώτηση για τον κ. Καράογλου και όλη την ΝΔ. Στηρίζει το κόμμα του την κίνηση της τοποθέτησης αγάλματος του Μ. Αλεξάνδρου στην Αθήνα;

Θα κινηθεί ο κ. Κακλαμάνης έστω ως αντιπολίτευση πλέον, για να πετύχει αυτό που δεν έκανε επί οκτώ χρόνια ως Δήμαρχος; Που είχε φτάσει μέχρις σημείου να βάλει την βάση, αλλά τελικά δεν μπήκε ποτέ το άγαλμα;

Και μήπως μπορεί ο κ. Κακλαμάνης, ο οποίος στην αρχή της δεύτερης θητείας του διαβεβαίωνε τους πάντες ότι το άγαλμα θα τοποθετηθεί, ποιός ή τι παρέμβει και δεν έγινε κάτι τέτοιο;

Μήπως του είναι πιο εύκολο να το κάνει τώρα που πλέον η κ. Μπακογιάννη δεν είναι στην ΝΔ;

Δημήτρης Παπαγεωργίου

πηγή



ΣΧΟΛΙΟ
Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΜΕΡΑ ΟΝΤΩΣ ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΙΑ ΛΥΠΗΡΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ. ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΗ, ΚΑΘΩΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ!!!
ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΠΗΛΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΧΩΡΑΣ!!!
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΩΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ;;;
Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΖΑΝΙ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ...ΜΗΝ ΤΟΝ ΕΞΩΘΕΙΤΕ ΑΛΛΟ ΣΤΑ ΑΚΡΑ...
ΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ!!!
Ο ΝΕΝΕΚΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ...ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΚΑΝΕΝΟΣ!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: