Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ!


Η απόλυτη από-ιεροποίηση και ο Εφιάλτης της εκκοσμίκευσης της Εκκλησίας μας, δυστυχώς δια μέσου της Μητέρας Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης, η οποία αδυνατεί ως φαίνεται να απεκδυθεί των (αιρετικών) οικουμενιστικών (και δυστυχώς και των Φαναριώτικων) συμπλεγμάτων της, χτυπά και πάλι την πόρτα μας.


Η Νέα Τάξη Πραγμάτων και η Παγκόσμια Διακυβέρνηση, δεν θα ηρεμήσουν, αν δεν ισοπεδώσουν, δεν λοιδορήσουν, δεν...γελοιοποιήσουν, δεν «εκσυγχρονίσουν» τα πάντα!



Οι «φωταδιστές» είναι εδώ, έχοντας αναλάβει την εργολαβία της κατεδάφισης των αντιλήψεών μας και των πιστεύω μας, ώστε να εμπεδώσουν την κοινωνία της ελευθεριότητας και της απόλυτης ανοχής.

Αυτή τη φορά, προσπαθούν να γελοιοποιήσουν την Πίστη μας, μέσω μιας θεατρικής παράστασης ή αλλιώς, «θεατρικής μεταφοράς» της Αποκάλυψης, στο Σπήλαιο της Πάτμου (!), όπου ο Ευαγγελιστής Ιωάννης δέχθηκε το ύψιστο όραμα της Θείας Αποκάλυψης. Και μάλιστα, με τη συνδρομή των ρασοφόρων του νησιού, οι οποίοι είναι φυσικά όλοι άνθρωποι του Φαναρίου και φορείς των μάλλον «παράξενων» τώρα τελευταία θεολογικών αντιλήψεών του. Αλλά, είπαμε, η πανθρησκεία, απλώνει τα πλοκάμια της παντού, από-ιεροποιώντας και εκκοσμικεύοντας τα πάντα…

Όσοι έσπευσαν να «καλύψουν» το ανοσιούργημα, που θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Σπηλαίου της Αποκάλυψης, «σ' ένα χώρο που φτιάχτηκε γι' αυτόν ακριβώς το σκοπό πάνω και έξω από το Σπήλαιο» (τι σημαίνει «πάνω και έξω», δεν συναινεί η Μονή;), παριστάνουν ότι δεν τρέχει τίποτα. Σύμφωνα με κάποιον Παναγιώτη Ανδριόπουλο, ο οποίος έγραψε σχετικά στην «Ε», «δεν τίθεται καν θέμα για χρησιμοποίηση του ιερού Σπηλαίου, το οποίο παραμένει καθαρά προσκυνηματικός χώρος».

Οι Γερμανοί σκηνοθέτες, που δημιούργησαν την παράσταση-εργολαβία της από-ιεροποίησης των πάντων στη χώρα μας, σε ένα θρησκευτικό χώρο ο οποίος εποπτεύεται από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, δεν περιμένουμε να αντιλαμβάνονται το διακύβευμα και σε τι συντελούν ή τη ζημία που προκαλούν.

«Από τα παραπάνω αντιλαμβάνεται ο καθείς ότι δεν πρόκειται για καμιά ‘αρπαχτή’, αλλά για μια πολύ σοβαρή προσέγγιση ανθρώπων που είναι ένα με το νησί, και αναπνέουν τον αέρα της ιερότητας της Πάτμου», μας λέει ο κ. Ανδριόπουλος. Έτσι μας λέει… «Πολύ σοβαρή προσέγγιση». Ας μας επιτρέψει να αμφισβητήσουμε την άγνωστης σκοπιμότητας προσέγγισή του και να του πούμε κατάμουτρα ότι δεν ξέρει τι λέει και ότι, ή δεν αντιλαμβάνεται το διακύβευμα, ή εξυπηρετεί σκοπιμότητες που σίγουρα δεν έχουν να κάνουν με την προστασία της θρησκευτικής μας Πίστης και των παρακαταθηκών της.

Η «ιερότητα» στην οποία αναφέρεται, δεν διασφαλίζεται με θεατρικές μεταφορές, οι οποίες δίνουν έναν τόνο, θα έλεγε κανείς «ορθολογιστικής» ή επιδερμικής ή ακόμα και αρχαιολατρικής προσέγγισης και είναι εντελώς εκτός πλαισίου της ορθόδοξης θρησκευτικής μας ζωής. Η Πίστη μας, δεν είναι «θέατρο». Δεν έχουμε τίποτα με το τελευταίο, ίσα-ίσα, φτάνει όμως αυτό να μην συγχρωτίζεται μας τα όσια και ιερά μας.

Στην προσέγγιση των Πίστης μας, δεν νοούνται δήθεν «αφελείς» αλλά στην ουσία τους σκόπιμες και καθ’ όλα «τοξικές» ορθολογιστικές προσεγγίσεις, που την απογυμνώνουν από την ιερότητα, την ουσία, την ευλάβεια και το μυστικισμό της. Άλλο η Πίστη μας και η Αποκάλυψη, άλλο τα διονυσιακά μυστήρια… Δεν μπορούμε όλα τα πράγματα να τα «προσεγγίζουμε» με τον ίδιο τρόπο. Όσο για τη «δήθεν» αφέλεια του στυλ «μα τι κάναμε», αυτή δεν πείθει κανέναν.

Εν κατακλείδι: η Εστία Πατερικών Μελετών, έχει απόλυτο δίκιο όταν λέει στον Ηγούμενο της Μονής ότι το Ιερό Σπήλαιο δεν αποτελεί ιδιοκτησία κανενός για να το μεταχειρίζεται καθείς κατά το δοκούν. Και φαίνεται ότι εκεί στην Πάτμο, οι της Μονής το έχουν πάρει πολύ λάθος, ακολουθώντας κατά πόδας τις έμμεσες αλλά σαφείς προτροπές του Φαναρίου για την ισοπέδωση των πάντων.
Πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια: