Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΗ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΤ!

Παρουσία έξι διμοιριών των ΜΑΤ πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστικά η εκκένωση της πλατείας Συντάγματος, μετά από δύο μήνες και κατόπιν εντολή δημάρχου Γ. Καμίνη. Ένταση στο σημείο και έξι προσαγωγές. 



Επιχείρηση απομάκρυνσης των σκηνών από την πλατεία Συντάγματος έλαβε χώρα τα ξημερώματα του Σαββάτου από συνεργεία του Δήμου Αθηναίων με τη συνδρομή της αστυνομίας.
Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 4 τα ξημερώματα και ολοκληρώθηκε περίπου στις 8 το πρωί του Σαββάτου.
Περίπου 20 φορτηγά του Δήμου Αθηναίων με τη συνδρομή της αστυνομίας απομάκρυναν πανό και σκηνές που βρίσκονταν από τον Μάιο στην πλατεία Συντάγματος. Οι σκηνές βρίσκονταν στην πλατεία Συντάγματος από τον Μάιο.
Η επιχείρηση αποκατάστασης της εικόνας της πλατείας πραγματοποιήθηκε με εντάσεις.

Άλλωστε, την απομάκρυνση των καταληψιών είχε προαναγγείλει την Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.
Είχε τονίσει ότι οι άνθρωποι που διαμένουν στην πλατεία δεν έχουν σχέση με τους διαδηλωτές.
Υπενθυμίζεται, ότι κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τις σκηνές και τα πανό στην πλατεία Συντάγματος διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας της Αθήνας Ελένη Ράικου με την εντολή να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι και να εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία.
Ενταση κατά την απομάκρυνση
Όλα έγιναν λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου, καθώς τα ΜΑΤ έπιασαν στον ύπνο τους "Αγανακτισμένους" που έχουν κατασκηνώνει στο Σύνταγμα εδώ και δύο μήνες περίπου.
Η πλατεία περικυκλώθηκε από έξι διμοιρίες των ΜΑΤ. Παρόντες ήταν και δυνάμεις της δημοτικής αστυνομίας αλλά και εισαγγελέας.
Σε λίγα λεπτά μέσα έγινε η επέμβαση, με τα ΜΑΤ να καταστρέφουν και να ξηλώνουν τις σκηνές και να πετάνε τα πράγματα των "Αγανακτισμένων", ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ξηλώθηκε και το αυτοσχέδιο ιατρείο.
Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με έξι προσαγωγές, σύμφωνα με τις πρώτες πληφορορίες της αστυνομίας, ενώ τις σκηνές και άλλα αντικείμενα των αγανακτισμένων, φορτώθηκαν φορτηγά του δήμου Αθηναίων που κυριολεκτικά εισέβαλαν στην πλατεία και λίγο αργότερα απομακρύνθηκαν.

πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: