Τρίτη, 5 Ιουλίου 2011

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ!


Καλημέρα σας,
είμαστε 2 φοιτήτριες ( η μία στο μεταπτυχιακό και η άλλη στο διδακτορικό) του Τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και διενεργούμε μία έρευνα στα πλαίσια του μεταπτυχιακού μαθήματος «Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων» (η έρευνα αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη) για την Κάρτα του Πολίτη την οποία εξετάζουμε από την τεχνολογική σκοπιά και από την σκοπιά της αξιοπιστίας και ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων.
Η έρευνα αυτή γίνεται σε συνεργασία με τους καθηγητές του Τμήματος Πληροφορικής και η οποία διεξάγεται κατά το μέγιστο εμπεριστατωμένο τρόπο. Πρόσφατα στο Τμήμα Πληροφορικής είχαμε μια ημερίδα για την Κάρτα του Πολίτη στην οποία ήρθαν και μας μίλησαν αποκλειστικά γι’ αυτό το λόγο οι αρμόδιοι του Υπουργείου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και δη του προγράμματος «Σύζευξις 2» του οποίου οι πλατφόρμες όπως πολύ καλά γνωρίζετε θα φιλοξενήσουν την Κάρτα του Πολίτη.
Για να μην μακρηγορώ, ένα  κομμάτι αυτής της έρευνας είναι και ένα διαδικτυακό ερωτηματολόγιο (7 τικαρίσματα είναι) το οποίο το απευθύνουμε σε διάφορα group πολιτών (με βάση την ηλικία, το μορφωτικό επίπεδο κλπ) και βγάζουμε κάποια στατιστικά για τις απόψεις/προθέσεις των πολιτών επί του θέματος. Το ερωτηματολόγιο είναι ΑΝΩΝΥΜΟ. Δεν βάζετε όνομα και είναι στη διεύθυνσηhttp://www.surveygizmo.com/s3/575092/bbc771d3418b.
Μέχρι στιγμής χαίρει μεγάλης ανταπόκρισης του κόσμου και έχουμε απαντήσεις από πολλές περιοχές ακόμα και από μοναστήρια και ακόμα και από την Αμερική.
Επειδή η έρευνα είναι ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ και εξετάζεται από τη επιστημονική πλευρά και όχι από την θεολογική ή κοινωνική, τα αποτελέσματά της είναι αντικειμενικά, δεν μπορούν να αμφισβητηθούν  και θα φθάσουν παντού και δη όπου τεθεί θέμα ασφάλειας και αξιοπιστίας.
Θα σας παρακαλούσα λοιπόν να αναρτήσετε την ανακοίνωση στο blog σας και  να προτρέψετε τον κόσμο να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο βοηθώντας έτσι και την δική μας έρευνα και το γενικότερο καλό.
Aναγνώστρια

πηγή: 
http://anti-ntp.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: