Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2011

ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΟΥΝΚΕΡ: "H ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ"

Μειώνεται η κυριαρχία της χώρας μας, σύμφωνα με πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Σε συνέντευξή του στο Focus δηλώνει ότι τα πράγματα ξέφυγαν "με υπαιτιότητα της Ελλάδας". Έρχονται οι επίτροποι των ιδιωτικοποιήσεων.Τη Δευτέρα κυκλοφορεί το περιοδικό Focus, με συνέντευξη του προεδρεύοντα της Ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Ο Γιούνκερ επισημαίνει ότι η "κυριαρχία των Ελλήνων θα περιοριστεί δραστικά" ενώ παράλληλα αναγγέλλει αποστολή ειδημόνων από την Ευρωζώνη, οι οποίοι θα συνδράμουν στην εφαρμογή του προγράμματος μεταρρυθμίσεων.
Ταυτόχρονα, αντιλαμβανόμενος μάλλον πως η κατάσταση η οποία δημιουργείται, θα γεννήσει πολλαπλές αντιδράσεις, προειδοποιεί ότι "δεν πρέπει να προσβάλλουμε τους Έλληνες, αλλά να τους βοηθήσουμε".
Όπως σημειώνει ο κ. Γιούνκερ, οι Έλληνες "δήλωσαν πρόθυμοι να δεχτούν εισαγωγή τεχνογνωσίας από την Ευρωζώνη". Όλες οι περιοχές της Ευρωζώνης θα αποστείλουν ειδικούς.
Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου επισημαίνει ότι η Ελλάδα επί σειρά ετών ωφελήθηκε από το ευρώ.
"Με δική της υπαιτιότητα ορισμένα πράγματα ξέφυγαν. Και τώρα που πρέπει να τα επαναφέρει με ενωμένες δυνάμεις σε τάξη, πρέπει οι Έλληνες να αντιληφθούν ότι απαιτείται μια συλλογική απάντηση".
Ακόμη, κάνει αναφορά στο ελληνικό φορολογικό σύστημα, το οποίο δεν λειτουργεί "σε πλήρη έκταση" και υποστηρίζει ότι "απαιτείται για το επικείμενο κύμα ιδιωτικοποιήσεων για παράδειγμα μία λύση κατά το πρότυπο της γερμανικής 'Τρόιχαντ'", (πρόκειται για την Αρχή καταπιστευτικής διαχείρισης που είχε διεκπεραιώσει την ιδιωτικοποίηση των κρατικών επιχειρήσεων της πρώην DDR μετά την ενοποίηση της Γερμανίας το 1990).
Ο προεδρεύων της Ευρωζώνης δηλώνει πεπεισμένος ότι η νέα προσφορά βοήθειας προς την Ελλάδα θα επιτύχει.
"Το πακέτο μέτρων, με το οποίο συμφώνησε η Ελλάδα θα φέρει και τη λύση στο πρόβλημα της χώρας", ενώ υπογραμμίζει επίσης ότι η χώρα χρειάζεται ενέσεις ανάπτυξης.
"Προς τούτο πρέπει να συμβάλουν και επιχειρήσεις από άλλες χώρες της Ευρωζώνης", τονίζει ο κ. Γιούνκερ.
"Η ΕΕ θα πρέπει προσωρινά να παραιτηθεί από την υποχρέωση της Ελλάδας για συγχρηματοδότηση, θα πρέπει να δοθούν στη Ελλάδα τα μέσα για την οικονομική ανάπτυξη, χωρίς να απαιτείται η καταβολή του μεριδίου από την Αθήνα", τονίζει ο κ. Γιούνκερ.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΠΑΜΙΑΤΖΗΣ
πηγή: http://news247.gr


ΣΧΟΛΙΟ


ΠΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Η ΑΙΤΙΑ...ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ...ΜΑΣ ΤΑ ΕΙΠΕ ΕΞΑΛΛΟΥ Η ΜΠΕΝΑΚΗ ΟΤΑΝ ΟΡΚΙΖΕ ΤΟΝ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ...


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...


Δεν υπάρχουν σχόλια: