Σάββατο, 27 Αυγούστου 2011

ΣΤΑΧΤΗ 70.000 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ!


Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής για να θέσουν υπό έλεγχο τα δεκάδες πύρινα μέτωπα σ’ όλη τη χώρα. Στον Έβρο, η φωτιά έχει μετατρέψει σε στάχτη πάνω από 70.000 στρέμματα από δρύες, πεύκα και καλλιέργειες, ενώ παραμένει πολύ υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε πολλές ακόμη περιοχές λόγω των υψηλών ανέμων, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Οι εναέριες δυνάμεις κατάσβεσης, από χθες έχουν ενισχυθεί με επτά αεροπλάνα καναντέρ, εκ των οποίων τα τέσσερα αφίχθησαν στην περιοχή από την Γαλλία και την Ισπανία, στο πλαίσιο της έκκλησης για συνδρομή μέσων από το εξωτερικό. Επίσης, στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν και τέσσερα ελικόπτερα. Το σύνολο των εναέριων πυροσβεστικών μέσων που επιχειρούν από νωρίς το πρωί στις εστίες της πυρκαγιάς είναι δέκα καναντέρ και τέσσερα ελικόπτερα
Την ίδια ώρα περισσότεροι από 200 πυροσβέστες με 68 οχήματα από ολόκληρη τη βόρεια Ελλάδα, συνεχίζουν τις επιχειρήσεις κατάσβεσης, με την συνδρομή μηχανημάτων της περιφέρειας, του στρατού, των δήμων και του δασαρχείου.
Σοβαρό πρόβλημα για τις δυνάμεις κατάσβεσης αποτελούν οι ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 6-7 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή, καθώς και οι συνεχείς αναζωπυρώσεις, στα διάφορα μέτωπα της φωτιάς.
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι πυρκαγιές στη Γαβρολίμνη Ναυπάκτου, στη Ζάκυνθο, στην Πάπαρι Αρκαδίας, στο Μαλανδρίνο Φωκίδα.
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί οι περιοχές: Λευκίμη Σουφλίου, τα δημοτικά διαμερίσματα Ελληνοχωρίου και Αγ. Κοσμά στο Μεσολόγγι και 5 χωριά στο δήμο Τριπόλεως.
πηγή: http://www.antinews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: