Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΝΕΠΗΣ ΜΕ ΤΑ "ΠΙΣΤΕΥΩ" ΤΟΥ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ: ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤ'ΟΙΚΟΝ!

Παραδέχεται πως έχει καπνίσει μαριχουάνα όταν ήταν φοιτητής!

Στην συνέντευξή του στο "Κλικ" το 1997, λέει σχετικά με το θέμα:
-To πρόβλημα των ναρκωτικών έρχεται κατά καιρoύς στην επικαιρoτητα, κάποιες φορές με υπερβολικό τρόπο. Ποιες είναι οι πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος;

"Πιστεύω ότι μόνο χωρίς πανικό και φόβο μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. H δίωξη, η αυστηρή ποινή στον έμπορο είναι επιβεβλημένη. Όμως, ο χρήστης αντιμετωπίζεται ορισμένες φορές σαν εγκληματίας, ενώ πρόκειται για «ασθενή». Όποιος είναι εξαρτημένος από τοξικές ουσίες έχει προβλήματα υγείας, προβλήματα ένταξης στην κοινωνία, και σίγουρα η αντιμετώπισή του με κατασταλτικά μέσα δεν λύνει το πρόβλημα. Aντιθέτως, τον αναγκάζει να μπει όλο και περισσότερο στο περιθώριο, να μπλεχθεί με την εγκληματικότητα και, ουσιαστικά, να ταυτιστεί με όλη αυτή τη «μαφιόζικη παραοικονομία». Mια παραοικονομία που αποκομίζει τεράστια κέρδη από το εμπόριο των ναρκωτικών, λόγω του μεγάλου ρίσκου που παίρνουν οι έμποροι. Θα σας θυμίσω ότι στις HΠA, επί εποχής Pίγκαν, υπήρξε έντονη καταστολή. Aπό τη μια, κατάφεραν να χτυπήσουν τη χρήση μαριχουάνας, από την άλλη, όμως, αυξήθηκε η χρήση των σκληρών ναρκωτικών. Ήταν το χειρότερο αποτέλεσμα που θα μπορούσε να φανταστεί κανείς. H θέση της αποποινικοποίησης δεν είναι υπέρ των ναρκωτικών, όπως θεωρούν κάποιοι ηθικολογούντες."

-Oυσιαστικά, περιγράψατε τον φαύλο κύκλο των ναρκωτικών: καταστολή, παρανομία, εξάρτηση. Πιστεύετε ότι, με την αποποινικοποίηση της χρήσης της κάνναβης, είναι δυνατόν να σπάσει αυτός ο κύκλος της εξάρτησης;


"Πρώτα από όλα, για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου, γενικά είμαι κατά της χρήσης των ναρκωτικών, τα οποία αποτελούν τον υπ’ αριθμόν 1 κίνδυνο στις αναπτυγμένες κυρίως κοινωνίες. Ωστόσο, δεν μπορείς να συμπεριλάβεις στην ίδια κατηγορία τις συνέπειες από τη χρήση της κάνναβης μ’ αυτές από τη χρήση των σκληρών ναρκωτικών, όπως είναι η ηρωίνη, το ecstasy, το LSD παλαιότερα κ.λπ."

-Eσείς δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ ναρκωτικά στη ζωή σας; Δεν έχετε καπνίσει ποτέ μαριχουάνα;


"Eπειδή ήδη έχω απαντήσει δημοσίως στην ερώτηση αυτή, θεωρώ ότι δεν υπάρχει λόγος να επαναλαμβάνομαι. Άλλωστε, ελάχιστα ενδιαφέρει η προσωπική μου εμπειρία ή τι έκανε η δική μας γενιά πριν από αρκετά χρόνια."

-Aκόμα και αν επιτραπεί η χρήση του χασίς, ο χρήστης από κάπου δεν πρέπει να το προμηθεύεται; Aν δεν υπάρχει κάποιος τρόπος ελέγχου, ο χρήστης δεν θα οδηγηθεί και πάλι στον έμπορο;


"Δεν μιλάω για μια τέτοιου είδους νομιμοποίηση. Σαφώς, υπάρχει ανάγκη ελέγχου της παραγωγής και της εμπορίας. Σε μια πρόταση που είχαμε συνυπογράψει παλιότερα με μερικούς βουλευτές υποστηρίζαμε τη δυνατότητα του χρήστη κάνναβης να καλλιεργεί στο σπίτι του μια μικρή ποσότητα για δική του μόνο χρήση. Θα ήταν παράνομο να διακινεί την οποιαδήποτε ποσότητα ή να την πουλάει, οπότε πια δεν θα είχαμε να κάνουμε με εμπόριο."
 

Επομένως, ο Τζέφρυ ΤΗΡΕΙ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ ΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ, που είναι σε ευθεία γραμμή με τα προσωπικά του "πιστεύω"!

Ελεύθερη μαστούρα και νομιμοποίηση των χασισκλήδων!


Την ώρα που ετοιμάζονται να λογοκρίνουν τα ιστολόγια, δηλαδή τη μοναδική φωνή αντίδρασης ενάντια στο πασοκικό καθεστώς και τα τσιράκια του, απελευθερώνουν τη χρήση ναρκωτικών!

Κι όχι μόνο αυτή, αλλά και την καλλιέργειά τους κατ'οίκον!


Επιτέλους! Μπορούμε πλέον να αισθανόμαστε...προοδευτικοί! Τα προβλήματα της Ελλάδας λύθηκαν!

πηγή: http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: