Κυριακή, 7 Αυγούστου 2011

ΕΙΝΑΙ ΒΑΠΤΙΣΜΕΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ Ο...ΤΖΕΦΡΥ;;;

Αντιγράφουμε από το βιβλίο
του Γιώργου Λακόπουλου «Του μιλάνε τα κύματα... Ο Ανδρέας Παπανδρέου πριν μπει στην πολιτική», εκδόσεις Καστανιώτη, που πρωτοκυκλοφόρησε τον Ιούνη του 2008, σελίδες 124-125 :

«Δεν το είχε συζητήσει με κανέναν. Το 1959, που είχε μετακομίσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο Γεώργιος Παπανδρέου φώναξε ένα πρωί τον ιερέα της ενορίας της Εκάλης και βαφτίστηκαν και τα τέσσερα ορθόδοξοι χριστιανοί.  Ο Γιώργος,  που μέχρι τότε τον φώναζαν Τζέφρι,  πήρε και επισήμως το όνομα του παππού του,  με ανάδοχο τον καθηγητη Γιώργο Λιανόπουλο - φίλο του Ανδρέα από την Αμερική και υφυπουργό του Καραμανλη στη Μεταπολίτευση...

Την Γκέηλ, όπως ήταν το αμερικανικό όνομα της Σοφίας, τη βάφτισε η γιαγιά και της έδωσε το δικό της όνομα. Νονος του Νίκου, ήταν ο Γιώργος Μαλάνος, καθηγητής Οικονομικων στην Τζώρτζια, φίλος κι αυτος του Ανδρέα Παπανδρέου από το Κολέγιο, πριν απο τον πόλεμο.

Τον ακολούθησε για ένα διάστημα στην Αθήνα, αλλά το 1963 επέστρεψε στην Αμερικη και λίγο αργότερα έχασε τη ζωη του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.  Τον μικρότερο,  τον Ανδρέα,  τον βάφτισε ο ίδιος ο Γεώργιος Παπανδρέου.  Αυτή η τελετή κρατήθηκε σαν οικογενειακό μυστικο και από μια άποψη ήταν.  Έγινε κυρίως για το χατίρι του Γέρου».

Στην αμέσως επόμενη σελίδα, την 126,  αναφέρεται ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου και η Margaret Chant παντρεύτηκαν με θρησκευτικό, ορθόδοξο γάμο την 8η Ιανουαρίου του 1961 (ημέρα Κυριακη), στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.  Μάλιστα αναφέρεται και ο αριθμος του πιστοποιητικού γάμου, της Αρχιεπισκοπης Βορείου και Νοτίου Αμερικής,  ως επίσης και το κείμενό του.  Επίσης,  στη σελίδα 60 αναφέρεται ότι στις 30 Αυγούστου 1951 είχανε παντρευτεί με πολιτικό γάμο στη Νεβάδα των ΗΠΑ.

Το βιβλίο λοιπόν αναφέρει τις ακριβείς ημερομηνίες για τους γάμους, αλλά για τη βάπτιση μόνο το έτος. Ποτέ και πουθενά δεν έχει δημοσιευτεί η ακριβής ημερομηνία της βάφτισης.

Οι Παπανδρέου,  διέδιδαν μετά το '74,  ότι η βάπτιση του Τζέφρι και της Γκέηλ,  είχαν γίνει στην Καλιφόρνια,  μαζί με τον Γάμο.  Μετά έλεγαν ότι, « τα παιδιά τα βάπτισε ο Ιάκωβος στην Νέα Υόρκη,  λίγο πριν επιστρέψουν στην Ελλάδα».

Πληροφορίες,  όμως,  λένε ότι μετά από έρευνες στα αρχεία της Αρχιεπισκοπής δεν βρέθηκε κανένα πιστοποιητικό βάπτισης...


Επειδή στην ανατολική ορθόδοξο εκκλησία,  οι γάμοι και οι βαπτίσεις καταγράφονται,  η «οικογένεια» και ο ίδιος ο Τζέφρι,  πρέπει να μας δώσουν την ημερομηνία της βάπτισης,  και τον ιερό ναό,  στο βιβλίο του οποίου αυτή καταγράφηκε αυτός και τα αδέρφια του...
Το σίγουρο είναι, πάντως, πως η Γκέηλ - Σοφία ανήκει στην εκκλησία της Πεντηκοστής.
Τελικά, θα μάθουμε, ο πρωθυπουργός μας είναι ή δεν είναι βαπτισμένος;

πηγή: http://paratiritis-news.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: