Κυριακή, 14 Αυγούστου 2011

ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΟ ΤΣΙΠ ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΙΣ ΖΩΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ!

Παρόμοιο με αυτό των παιδικών "τατουαζ"...


Η παρακολούθηση των ζωτικών σημείων ενός ασθενή, όπως θερμοκρασία ή καρδιακός σφυγμός, θα μπορούσε σε λίγα χρόνια να πραγματοποιείται μέσω μιας πολύ απλής διαδικασίας και συγκεκριμένα μέσω  ενός ασύρματου προσωρινού ηλεκτρονικού «τατουάζ».

Σύμφωνα με τα ευρήματα μιας επιστημονικής ομάδας από το Πανεπιστήμιο του Illinois, που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Science, η εξάλειψη των ογκωδών καλωδίων και ηλεκτροδίων που χρησιμοποιούνται στις σημερινές ιατρικές συσκευές, θα μπορούσε να μας προσφέρει νέες πιο άνετες για τους ασθενείς συσκευές. 

Οι ερευνητές κατάφεραν και ενσωμάτωσαν ηλεκτρονικούς αισθητήρες σε μία εξαιρετικά λεπτή μεμβράνη, λεπτότερη  και από την ανθρώπινη τρίχα, την οποία και τοποθέτησαν σε υπόθεμα από πολυεστέρα, παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιείται στα προσωρινά παιδικά τατουάζ. 

Το αποτέλεσμα ήταν ένας αισθητήρας ευλύγιστος αρκετά ώστε να κινείται μαζί με το δέρμα, δίχως να έχει προηγουμένως σταθεροποιηθεί πάνω του με κάποιο είδος κόλλας. 

Οι δοκιμαστικές συσκευές, σύμφωνα με τους επιστήμονες, κατάφεραν και παρέμειναν στην θέση τους για 24 ώρες. Αν και φυσιολογικά η απόπτωση των επιθηλιακών κυττάρων θα προκαλούσε την «απαγκίστρωση» της συσκευής, οι ερευνητές δηλώνουν αισιόδοξοι πως θα καταφέρουν να τη διατηρήσουν για διάστημα δύο εβδομάδων. 

Εκτός της παρακολούθησης των ζωτικών λειτουργιών, οι συγκεκριμένες συσκευές θα μπορούσαν να καταγράφουν πληροφορίες σχετικά με τα εγκεφαλικά κύματα, τις μυϊκές κινήσεις, ή ακόμα και να εκπέμπουν θερμότητα για την επούλωση πληγών.

Η οθόνη της μοιάζει με έναν επίδεσμο και περιέχει μια κεραία που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την αποστολή των δεδομένων, αν και μέχρι τώρα δεν έχουν πραγματοποιηθεί δοκιμές με κάποιου είδους δέκτη. Η ενεργειακή της τροφοδότηση, προς το παρόν επιτελείται μέσω επαγωγικής μεθόδου, τοποθετώντας τη κοντά ένα ηλεκτρικό πηνίο. 

Πληροφορίες για το πότε θα κυκλοφορήσει και για το πόσο υπολογίζει το κόστος της, η επιστημονική ομάδα αρνήθηκε να δώσει. πηγή


ΣΧΟΛΙΟ


- ΟΡΙΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ ΜΙΚΡΟΤΣΙΠ...ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΣ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΒΗΜΑ...


- ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΣΥΝΗΘΙΖΕΙ, ΩΣΤΕ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΠΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΕΙ    ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΤΟΥ, ΝΑ ΜΗ ΦΕΡΕΙ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ...


- ΘΑ ΤΟΥ ΠΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΡΘΡΟ, ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ..."ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ" ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ..."ΣΥΝΟΜΟΣΙΟΛΟΓΟΥΣ" ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΟΥΝ...

ΩΡΑ ΓΙΑ ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΛΟΙΠΟΝ...


ΚΑΝΕΝΑ ΕΙΔΟΥΣ ΤΣΙΠ, ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: