Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΙ Η ΑΓΚΥΡΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!

Κλιμακώνει η Άγκυρα την προσπάθειά της να δημιουργήσει ένταση και νέα δεδομένα στην περιοχή της Αν. Μεσογείου. Σύμφωνα με νέο τηλεγράφημα του πρακτορείου Anadolu, ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Κ. Τανέρ Γιλντίζ, σε δηλώσεις του στην Κωνσταντινούπολη και πριν αναχωρήσει για Γερμανία, ανέφερε τα εξής:«Έχουμε τη γνώμη ότι οι εργασίες αυτές της »Ελληνοκυπριακής Διοίκησης» ( εννοεί την Κυπριακή Δημοκρατία) συνιστούν πρωτίστως πολιτική χειραγώγηση. Εμείς θα αναπτύξουμε τις σεισμικές έρευνές μας εντός των ορίων της συμφωνίας για την υφαλοκρηπίδα.


Όμως, μπορώ να σας πω ότι είναι ειδικότερα εντός των δικών μας εκτάσεων με άδεια, στα ανοικτά της Αττάλειας».
Σε ερώτηση σχετικά με το πού αρχίζουν και πού τελειώνουν τα όρια αυτής της υφαλοκρηπίδας, ο κ. Γιλντίζ είπε: «Αυτό το γνωρίζει το ΥΠΕΞ μας. Τα όρια της υφαλοκρηπίδας μεταξύ ΤΔΒΚ και Τουρκίας θα τα δώσει το ΥΠΕΞ μας. Γι’ αυτό τον λόγο πιστεύω πως οι εργασίες που γίνονται αυτή τη στιγμή έχουν βαρύτητα από πολιτικής πλευράς».
Στην ερώτηση σχετικά με το πότε θα κινητοποιηθεί η Τουρκία ως προς τις έρευνες, ο κ. Γιλντίζ είπε; «Η Τουρκία, αυτή τη στιγμή, έχει ήδη κινητοποιηθεί».



πηγή: prionokordela

Δεν υπάρχουν σχόλια: