Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

"ΕΠΕΤΡΕΨΑ ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΝΑ ΜΗ ΦΟΡΑΝΕ ΡΑΣΟ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΣΗ ΤΟΥΣ": ΕΜΕΤΙΚΟΣ, ΑΣΕΒΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ!


Πάντα ευγενικοί μαζί του οι δημοσιοκάφροι, οι ίδιοι που άλλους Μητροπολίτες τους σκυλοβρίζουν...Γιατί άραγε;

Ο πρώην Μητροπολίτης Ζακύνθου, σε συνέντευξή του κάνει για μια ακόμα φορά επίδειξη του αρρωστημένου "προοδευτισμού" του, σκανδαλίζοντας πιστούς και απίστους. Καμαρώστε τον:
-Θα εξακολουθείτε να φοράτε ράσο; 

"Μα δεν παραιτήθηκα από την ιεροσύνη. Παραιτήθηκα από το διοικητικό πόστο. Ποτέ δεν θα κυκλοφορήσω χωρίς ράσο. Δεν επιτρέπεται."
-Δηλαδή, το ράσο κάνει τον παπά;
"Όχι. Εγώ το είπα και στην ιεραρχία: να είμαστε ανεκτικοί.

Έχω αφήσει τους παπάδες στη Ζάκυνθο να κυκλοφορούν χωρίς καλυμμαύκι και χωρίς ράσο, για την ελευθερία και την άνεσή τους."

-Μια συντηρητική Εκκλησία, που δεν εκσυγχρονίζεται σε τέτοια πράγματα, δεν απομακρύνεται από την κοινωνία;

"Η Εκκλησία κάνει νεωτεριστικά ανοίγματα, αλλά δεν μπορεί να ισοπεδωθεί από το νεωτερισμό με την έννοια που αποδίδεται από την κοινωνία."
-Δεν πρέπει να έρθει πιο κοντά στην πραγματικότητα της εποχής;

"Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να πλησιάσουμε περισσότερο τους ανθρώπου 
οι οποίοι ασφυκτιούν κάτω από το συντηρητισμό που προβλέπει η πίστη μας."
-Θα έπρεπε, για παράδειγμα, να επιτρέπει τις προγαμιαίες σχέσεις;

"Δεν ασχολούμαι με αυτό το θέμα εκτός εξομολογητηρίου. Κάθε άνθρωπος έρχεται στην εξομολόγηση, και από την εξομολόγηση βγάζουμε τα συμπεράσματά μας και δίνουμε οδηγίες."
-Δηλαδή, είστε ανεκτικός ως πνευματικός;

"Δεν θα ασχοληθώ με το θέμα αυτό. Ο,τι είπα, είπα."
-Μήπως η Εκκλησία είναι συντηρητική, αλλά πολλοί ιεράρχες υποκριτές; Σε άλλες Θρησκείες οι χειροτονημένοι επιτρέπεται να έχουν σχέσεις.

"Σε άλλες Θρησκείες μπορούν να κάνουν ό,τι λέει η Θρησκεία τους. Στη δική μας θρησκεία δεν επιτρέπεται. Εάν υπάρχει υποκρισία, τιμωρείται από τους κανόνες."



Μερικά σχόλια:

-Ώστε εμποδίζει την...ελευθερία και την άνεση το ράσο, πρώην Σεβασμιώτατε; ΚΑΛΑ, ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΠΙΑ ΛΙΓΑΚΙ; ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΤΕ;
-Γιατί δεν βγάζετε μιλιά για τις προγαμιαίες σχέσεις; Φοβάστε μη σας κατηγορήσουν οι-πάντα υπέρ σας-"προοδευτικοί" δημοσιογράφοι; Εκείνοι που ειρωνεύονται τον Χριστιανισμό για τη θέση του στο συγκεκριμένο θέμα, αλλά επικροτούν ως "δικαίωμα" την αντίστοιχη ΑΤΕΓΚΤΗ άποψη του Ισλάμ;

-Γιατί δεν διορθώσατε την δημοσιογράφο όταν ΨΕΥΔΩΣ είπε πως "σε άλλες θρησκείες επιτρέπεται να έχουν σχέσεις οι χειροτονημένοι"; Σε ποιες θρησκείες συμβαίνει αυτό;
Στον Καθολικισμό, που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ Ο ΓΑΜΟΣ των ιερέων;

Συμπέρασμα: Ο γνωστός για τις εμετικές και άκρως αντιχριστιανικές απόψεις του Χρυσόστομος, επιβεβαιώνει πως το μόνο του ενδιαφέρον είναι να δέχεται τα εύσημα των λυσσασμένων χριστιανομάχων!
Τα ίδια έκανε και επί Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, πολεμώντας τον συνεχώς, τα ίδια και τώρα!

Αναδημοσίευση από http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: