Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ!


ΕΠΕΙΔΗ εξακολουθεί να υπάρχει προβλημα­τισμός και σοβαρές επιφυλάξεις σχετικά με την αμφιλεγόμενη «Κάρτα του Πολίτη», πρέπει επιτέλους να πληροφορηθεί ό ελληνικός λαός την αλήθεια και μόνο την αλήθεια. Κρύβεται ηλεκτρονικό φακέλλωμα, ναι ή όχι; Είσαγόμεθα στην εποχή της ηλεκτρο­νικής διακυβερνήσεως, θυσιάζοντας το θεόσδοτο δώρο της θρησκευτικής ελευθερίας; Και άν ναι, πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο σε μια εποχή πού τόσος λόγος γίνεται για τον σεβασμό και την κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων; 

Το θέμα είναι βασικής σημασίας για την αξιοπρέπεια και την ηθική ευαισθησία του ελληνικού λαού. Οι γενικές και ασαφείς καθησυχάσεις είναι φυσικό να μην ικανοποιούν τον ορθόδοξο λαό μας! Έπανερχόμεθα, διότι δυστυχώς οι ιλιγγιώδεις εξελίξεις της ηλεκτρονικής αντί να προστατεύουν και θωρακίζουν τον πολίτη, τον αφήνουν έκθετο στην εκμεταλλευτική μανία όχι μόνο του κάθε ανεύθυνο-υπεύθυνου, αλλά και ύποπτου.


Όμως όλοι αυτοί, πού κατά καιρούς προγραμ­ματίζουν το ηλεκτρονικό φακέλλωμα, ασφαλώς δεν αγνοούν, ότι ενεργούν κατά παράβαση των στοιχειωδών κανόνων δικαίου και προστασίας των θεμε­λιωδών δικαιωμάτων του άνθρωπου και επομένως υπέχουν και τις ανάλογες ευθύνες. Γιατί όπως είναι γνωστό το Σύνταγμα ανάγει τον σεβασμό και την προστασία της αξίας του άνθρωπου σε πρωταρχική υποχρέωση της πολιτείας (άρθρο 2 παρ. 1 Συντ.), προστατεύει την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητος (άρθρο 5 παρ. 1 Συντ.) και διασφαλίζει την ιδιωτική και οικογενειακή ζωή κάθε άτομου (άρθρο 9 παρ. 1 Συντ.).



Και όπως τονίζεται από τούς ειδικούς «ή παράλειψη συγκροτημένης προστασίας του πολίτη από τούς κινδύνους πού εγκυμονεί ή χρήση ιδίως της σύγχρονης ηλεκτρονικής τεχνολογίας αντίκειται προς τις έν λόγω συνταγματικές διατάξεις». Γι' αυτό επιβάλλεται ή διαμόρφωση και καθιέρωση απαραβία­στου συστήματος προστασίας των πολιτών. Ό ορθό­δοξος λαός θα περιμένει την επίσημη τοποθέτηση και ενημέρωση από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Και πρέπει να αποφανθεί εγκύρως και εγκαίρως, για να μη δημιουργείται σύγχυση από ποικίλα δημοσιεύματα.


«ΖΩΗ» 11 Αυγούστου 2011


πηγή: http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: