Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

AΦΗΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΔΙΕΡΜΗΝΕΑ ΤΟΥΣ ΚΩΦΑΛΑΛΟΥΣ!


Το πρωί  η Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος (ΟΜΚΕ), διαμαρτυρήθηκε έντονα στην απόφαση της κυβέρνησης να αφήσει τους κωφάλαλους χωρίς διερμηνέα με εκατοντάδες ανθρώπους με προβλήματα ακοής να είχαν συγκεντρωθεί στο χώρο έξω από το υπουργείο Οικονομικών.
Με αυτή τη κίνηση της κυβέρνησης οι κωφάλαλοι στην ουσία αποκλείονται κοινωνικά αφού δεν μπορούν ούτε στις δημόσιες υπηρεσίες, ούτε στα νοσοκομεία να συνεννοηθούν.
Μετά τη διαμαρτυρία τους στο ΥΠΟΙΚ κατευθύνθηκαν προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
"Στην ουσία η περικοπή της επιχορήγησης καταργεί το Πρόγραμμα Διερμηνείας, το οποίο από Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2011 έχει πάψει να λειτουργεί, καταδικάζοντας όλους τους Κωφούς-Βαρήκοους της χώρας στον κοινωνικό αποκλεισμό", αναφέρει η ΟΜΚΕ στην ιστοσελίδα της.
"Το ζήτημα δεν είναι απλώς οικονομικό. Πέρα από το ότι το ποσό των 100.000 ευρώ που περικόπηκε είναι ασήμαντο, για εμάς πρόκειται για  θέμα επιβίωσης της Κοινότητάς μας. Μέχρι τώρα το Πρόγραμμα Διερμηνείας είχε σημειώσει τεράστια απήχηση σε όλους τους Κωφούς-Βαρήκοους της χώρας, οι οποίοι αναγνωρίζουν τη μέγιστη συμβολή του στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους", σημειώνει.

πηγή: http://news247.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: