Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΩΝ ΚΑΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΙΕΡΩΜΕΝΩΝ!

Σεμινάρια για την παρεμπόδιση της δραστηριότητας χριστιανικών ιεραποστολών στην Τουρκία οργάνωνε ο τουρκικός στρατός, τουλάχιστον τη διετία 2006-2007. Η εφημερίδα Radikal αποκαλύπτει τα σεμινάρια οργανώθηκαν ότι έπειτα από την δολοφονία τριών Προτεσταντών ιεραποστόλων στην Μαλάτια. 


Η εφημερίδα επισημαίνει ότι η δολοφονία των τριών Προτεσταντών ιεραπόστολων στην Μαλάτια ήταν ένας από τους λόγους που υποχρέωσαν τον τότε Ααρχηγό ΓΕΘΑ Γιασάρ Μπουγιούκανιτ να προχωρήσει σε ισχυρή προειδοποίηση προς την κυβέρνηση κατά τη διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου το 2007 – οι πασάδες δεν ήθελαν φιλοισλαμιστή Πρόεδρο.
Ο στρατός περιέγραφε τότε τις δολοφονίες, ως αποτέλεσμα των προσπαθειών εκμετάλλευσης της θρησκείας για πολιτικούς λόγους.
Η εφημερίδα αποκαλύπτει επίσης ότι η Στρατοχωροφυλακή συνέχισε να οργανώνει σεμινάρια κατά των δραστηριοτήτων των ιεραποστολών στην Μαλάτια έπειτα από την προειδοποίηση (memorandum) του στρατού. Το πρώτο σεμινάριο έλαβε χώρα την 25η Μαΐου 2006 , ενώ την 16η Ιανουαρίου 2007 η Διοίκηση της Στρατοχωροφυλακής Μαλάτιας αποφάσισε την στενή παρακολούθηση των δραστηριοτήτων των ιεραποστολών στην Μαλάτια.


Οι δολοφονίες των τριών προτεσταντών ιεραποστόλων έλαβαν χώρα την 18η Απριλίου 2007, και μια εβδομάδα αργότερα, την 26η Απριλίου 2007 η Στρατοχωροφυλακή Μαλάτιας διεξήγαγε μυστική συνάντηση για να συζητηθεί το κατά πόσο το κομμα του Ερνογαν ΑΚΡ και η ομάδα του θρησκευτικού ηγετη των ακραίων ισλαμιστών Fethullah Gulen εμπλέκεται στις δολοφονίες. Αναφέρεται επίσης ότι ενώ το Memorandum του τότε Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Μπουγιούκανιτ προς την κυβέρνηση εκδόθηκε την 27η Απριλίου 2007, μια νέα συνάντηση για τις δραστηριότητες των ιεραποστολών έλαβε χώρα στην Μερσίνα την 9η Ιουνίου 2007.


πηγή: prionokordela

Δεν υπάρχουν σχόλια: