Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2011

ΙΤΑΛΟΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ ΤΡΕΛΑΣ": "ΠΗΡΑΜΕ ΤΟ ΜΑΣΤΕΡ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"!

"Εκπαιδευτήκαμε στην Ελλάδα" λέει ανώνυμα στην εφημερίδα La Repubblica αναρχικός που συμμετείχε στα επεισόδια του Σαββάτου στη Ρώμη, υποστηρίζοντας ότι κάθε μήνα επί ένα χρόνο αναρχικοί βρίσκονταν στην Ελλάδα μία φορά το μήνα επί ένα χρόνο «μαθαίνοντας από τους Αθηναίους συντρόφους τους ότι το αντάρτικο πόλης είναι μία τέχνη στην οποία νικά η οργάνωση»!

Στον απόηχο της πρωτοφανούς βίας που συντάραξε τη Ρώμη, εκατοντάδες χιλιάδες αστυνομικοί και καραμπινιέρι συμμετέχουν σε μαζική επιχείρηση κατά του «μαύρου μπλοκ» με έρευνες στους κύκλους του αναρχικού χώρου σε όλη την Ιταλία.

Ο 30χρονος αναρχικός συνεχίζει: «Όλοι γνώριζαν τι θέλαμε να κάνουμε. Και γνώριζαν ότι ξέρουμε να το κάνουμε. Γιατί προετοιμαζόμασταν για ένα χρόνο» λέει και στην ερώτηση «προετοιμαζόσασταν;» απαντά πως «κάναμε το 'μάστερ' στην Ελλάδα».

«Πριν ένα χρόνο είχαμε μόνο μεγάλη επιθυμία να τα συνθλίψουμε όλα. Τώρα γνωρίζουμε πώς να το κάνουμε. Στη Ρώμη νικήσαμε γιατί είχαμε σχέδιο, είχαμε οργάνωση» δηλώνει και εξηγεί πώς κινήθηκαν το Σάββατο χωρισμένοι σε δύο «φάλαγγες».

Χαοτικές σκηνές και ζημιές που προσεγγίζουν τα 2 δισ. ευρώ είναι ο απολογισμός από το «Σάββατο της τρέλας», όπως το χαρακτήρισε ο ιταλικός Τύπος, που αμαύρωσε την πορεία των Αγανακτισμένων. Σπασμένες βιτρίνες, καμένα αυτοκίνητα και κατεστραμμένα πεζοδρόμια συνέθεσαν το σκηνικό της περιοχής που είδε τα βιαιότερα επεισόδια εδώ και χρόνια, ενώ τραυματίστηκαν περισσότερα από 130 άτομα.

πηγή: Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: