Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

50.000 ΕΥΡΩ ΘΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ!


Το τέλος ακίνητης περιουσίας για τις οικογένειες που δεν μπορούν να πληρώσουν προτίθεται να καταβάλει, όπως αναφέρει σε επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος. Θα διαθέσει από το Φιλόπτωχο συνολικά 50.000 ευρώ.

Η επιστολή στάλθηκε για το θέμα των....νοικοκυριών που αδυνατούν να πληρώσουν την έκτακτη εισφορά ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Στην επιστολή του ο ιεράρχης προτείνει μεταξύ άλλων τα εξής:
"Εγώ από τη μεριά μου προτίθεμαι να καταβάλω, όπου, όποτε και με όποιον τρόπο Εσείς μου υποδείξετε, για λογαριασμό τέτοιων ανθρώπων και σε ένδειξη συμμετοχής μου στην όλη δραματική κατάσταση, το ποσό των 50.000 Euro από το υπόλοιπο του Φιλοπτώχου Ταμείου της Μητροπόλεως Μεσογαίας & Λαυρεωτικής.
Το ποσό αυτό προέρχεται από άτυπο έρανο που διενήργησα μεταξύ συν εργατών και φίλων της Μητροπόλεώς μας, οι οποίοι, αφού κατέβαλαν το αναλογούν σε αυτούς τέλος στη ΔΕΗ για λογαριασμό τους, κατέθεσαν και ανάλογο ποσό στη Μητρόπολη για εμπερίστατους συμπολίτες τους.

Ίσως τα χρήματα αυτά, αν δεν υπήρχε η συγκεκριμένη απρόοπτη αλλά επιτακτική κοινωνική ανάγκη, θα μπορούσαν να δοθούν και σε μη εκκλησιαστικά φιλανθρωπικά ιδρύματα, τα οποία φροντίζουν παιδιά με νοητική στέρηση, νευρομυϊκές παθήσεις, παραλύτους, κ.λπ. και λειτουργούν στην Ανατολική Αττική, προς στήριξη του κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες επιτελούμενου σπουδαίου έργου τους, που κυριολεκτικά κινδυνεύει, λόγω αδυναμίας του Κράτους να καταβάλει τις πάγιες χορηγίες του προς αυτά.

Ο λόγος που δεν κάνουμε εμείς την απευθείας διανομή των χρημάτων σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη είναι προφανώς ότι η λύση πρέπει να είναι γενική και από το Κράτος και όχι αποσπασματική και μερική από κάποιον φορέα, έστω και αν αυτός είναι η Εκκλησία. Το κράτος δεν υποκαθίσταται, υποβοηθείται".

Στην απαντητική του επιστολή, ο Ε. Βενιζέλος, αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

"Η πρωτοβουλία Σας δείχνει ότι μπορούμε να είμαστε με πρακτικό τρόπο υπερασπιστές του δημοσίου συμφέροντος, να στηρίζουμε το κράτος σε περίοδο υπαρξιακής δημοσιονομικής ανάγκης και ταυτοχρόνως να είμαστε δίπλα στους πραγματικά φτωχούς και ανήμπορους συμπολίτες μας, με ουσιαστικό και αθόρυβο τρόπο, χωρίς εύκολους λαϊκισμούς. Η διάκριση μεταξύ οριζόντιας φορολογικής πολιτικής και εξατομικευμένης προνοιακής πολιτικής, είναι μια από τις αρχές που διέπουν το νομοσχέδιο που ετοιμάζουμε για το Εθνικό φορολογικό σύστημα. Στο μεταξύ ελπίζω, με διορθωτικές κινήσεις, με τη βοήθεια της κοινής λογικής, να λύσουμε τα προβλήματα της πρώτης εφαρμογής του ειδικού τέλους ακίνητης περιουσίας που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ. Το μέτρο κατέστη αναγκαίο λόγω της αδυναμίας απόδοσης πολλών άλλων μέτρων. Τα ατελή και κακά αρχεία των δήμων, αλλά και της ΔΕΗ, μας φέρνουν τώρα αντιμέτωπους με αδικίες και παραλογισμούς, που ελπίζω να διορθώσουμε γρήγορα. Έως ότου γίνει αυτό, θα αντιμετωπίσουμε με ευαισθησία κάθε πραγματικό πρόβλημα σε ατομική βάση".



πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: