Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011

ΔΙΑΛΥΣΗ Ή ΠΡΟΔΟΣΙΑ;;;ANENOXΛΗΤΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΟΡΒΕΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ!

Είναι δράμα, αλλά δυστυχώς είναι γεγονός επιβεβαιωμένο απόλυτα και υπάρχουν και όλα τα σχετικά ντοκουμέντα στο θάλαμο επιχειρήσεων: Η τουρκική κορβέτα BEYKOZ, τύπου D’Estienne D’Orves είτε αιφνιδίασε πλήρως το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης και κανείς δεν είχε αντιληφθεί την παρουσία της και την πορεία της χθες το βράδυ μέχρι που έφτασε στην Άνδρο, είτε υπάρχει de facto συμφωνία διχοτόμησης του Αιγαίου μεταξύ της κυβέρνησης Παπανδρέου και της Τουρκίας! Ούτε το ΓΕΕΘΑ, ούτε το Ναυτικό (το οποίο έτσι ή αλλιώς δεν είχε και πετρέλαιο για τα σκάφη του) εντόπισαν την τουρκική κορβέτα ή απλά δεν έστειλαν σκάφος να αναχαιτίσει την τουρκική κορβέτα και είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό.


Είναι δυστυχώς γεγονός είναι ότι το τουρκικό σκάφος εκμεταλλευόμενο την προϊούσα διάλυση των Ενόπλων Δυνάμεων, έφτασε μέχρι την Άνδρο λίγα μίλια από τις ακτές της Αττικής χωρίς κανείς να το ενοχλήσει και αυτό είναι 100% διασταυρωμένο!
Aυτό για το οποίο οι απόψεις διίστανται είναι ότι το πρώτο σκάφος του Π.Ν. πλησίασε την τουρκική κορβέτα στην Άνδρο: Άλλην έγκυρη πηγή αναφέρει ότι ”Προσεγγίστηκε πολύ νοτιότερα, λίγο πριν την Κέα”!


Σε επίσημο ερώτημα του defencenet.gr στο ΓΕΕΘΑ για το ποια σκάφη παρακολουθούσαν χθες την τουρκική κορβέτα, αντίθετα με άλλες περιπτώσεις που η απάντηση είναι άμεση (σε τελική ανάλυση δεν είναι απόρρητες αυτές οι πληροφορίες) η απάντηση ήταν: «Έχουν αλλάξει δυο-τρία σκάφη, αλλά καλό είναι να μην πούμε ποια είναι»! Και δόθηκε μόνο το όνομα της ΤΠΚ Mαριδάκης που τώρα βρίσκεται κοντά στην κορβέτα!


Για τον απλούστατο λόγο ότι κανείς δεν είχε αντιληφθεί χθες την τουρκική κορβέτα και δεν εστάλησαν σκάφη για να την παρακολουθήσουν ή στην, ακόμα χειρότερα, κανείς δεν έδωσε ετνολή να σταλεί σκάφος του Π.Ν. μέχρι που η κορβέτα έφτασε στην Άνδρο και εκεί πλέον προσεγγίστηκε από την φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» κλάσης “S”!

Είναι μόνο η διάλυση στην οποία έχουν οδηγήσει τις ένοπλες Δυνάμεις με το πολιτικό πραξικόπημα της 1ης Νοεμβρίου και την αποκεφαλισμό των 19 ανώτατων αξιωματικών ή συμβαίνει και κάτι πιο ύποπτο;


Γιατί το Π.Ν. αντιδρά μόνο δυτικά του 25ου Μεσημβρινού; Έχει διχοτομηθεί στην πράξη το Αιγαίο; Γιατί η «καλή» εκδοχή είναι η διάλυση των πάντων, η κακή είναι ότι απλά δεν έχουν παραιτηθεί de facto από τα δικαιώματα δυτικά του 25ου Μεσημβρινού!
Αλλά η διάλυση δεν σταματά εδώ: Χαρακτηριστικό είναι ότι χθες κατά την διάρκεια της πλεύσης της τουρκικής κορβέτας, δεν υπήρχε σταγόνα πετρέλαιο στις δεξαμενές του Πολεμικού Ναυτικού! Χθες αργά το βράδυ και αφού έδωσε το «πράσινο φως» ο ίδιος ο Σπύρος Λάτσης (το δημόσιο που έχει το 36% των ΕΛΠΕ είναι προφανώς διακοσμητικό στοιχείο) κατάφερε το Ναυτικό να πάρει πετρέλαιο και να εφοδιάσει τα σκάφη που βρίσκονταν δεμένα στην Σαλαμίνα.


Σημειώνουμε ότι η προηγούμενη ηγεσία του Π.Ν. διαπιστώνοντας ότι τα ΕΛΠΕ θα αρνηθούν να δώσουν καύσιμα στο στόλο, παρά το γεγονός ότι το ΠΝ δεν χρωστά ούτε ένα ευρώ (τα ΕΛΠΕ πίεζαν συνολικά ενώ χρωστούσαν μόνο ο Στρατός και η Αεροπορία) είχε «δανειστεί» από τα αμερικανικά αποθέματα της Κρήτης μερικές χιλιάδες τόνους πετρέλαιο, το οποίο το είχε φορτώσει στα δύο μικρά πετρελαιοφόρα το «Αξιός» και «Αλιάκμονας», αλλά βασικά τα είχε για ώρα πολέμου!


πηγή: Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: