Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΔΥΟ ΚΟΣΜΩΝ!

Το συντομότερο ανέκδοτον υλοποιήθηκε τη Δευτέρα το βράδυ στο MEGA. Ο Μανώλης Καψής πήρε συνέντευξη από τον Βασίλειο Μαρκεζίνη.

Σε αυτήν την ανεκδοτικής φύσεως εκπομπή, συναντήθηκαν δύο κόσμοι, ο κόσμος της αξίας με τον κόσμο του ρουσφετιού, η πραγματική ακαδημαϊκή μόρφωση με την γιαλαντζί μόρφωση του ΠΑΣΟΚικού κράτους, θύματα της οποίου είμαστε σχεδόν όλοι μας, το ελεύθερο πνεύμα με το κομματοκρατούμενο. Αλλά αυτά που κυρίως βρέθηκαν αντιμέτωπα σε αυτό το «ΤΕΤ Α ΤΕΤ» όπως είναι ο πρωτότυπος (!!!) τίτλος της εκπομπής, ήταν η ευφυΐα με το αντιδιαμετρικό της αντίθετο (μου διαφεύγει η λέξη).
Καθ’ όλην την διάρκεια της συνεντεύξεως, ήταν έκδηλος η απορία εις τους οφθαλμούς του συνεντευξιαζομένου Β.Μαρκεζίνη και μπορώ να μαντέψω μετά βεβαιότητος τις σκέψεις του, τις εξής δύο:
1. Μα είναι τόσο βλαξ; Και γιατί δεν διεκδικεί αλήθεια μια θέση στο βιβλίο Γκίνες;
2. Ποίοι άραγε έχουν βάλει αυτό το αντικείμενο να κάνει επίδειξιν αρνητικής ευφυΐας και ποίος ο σκοπός των.
Βεβαίως ο Μαρκεζίνης είναι κύριος και δεν θα μπορούσε να εκθέσει ή να προσβάλει τον οικοδεσπότη της εκπομπής. Παρόλα αυτά όμως για όποιον έχει την σπάνια ικανότητα να μπορεί να υπολογίσει το άθροισμα του ένα με το ένα (1+1), ο κ. Μαρκεζίνης το έκανε δια της διακριτικής πλαγίου ατραπού, σε κάθε σχεδόν ερώτηση του τρεμάμενου υπό το άγχος της μειονεξίας (μόνο;) Καψή.
«Μου κάνετε πολλές ερωτήσεις μαζί» έλεγε ο Μαρκεζίνης, που προσπαθούσε εν συνεχεία να κάνει τον διαχωρισμό των ερωτήσεων, απαντώντας σε όλες ανεξαιρέτως. Ακόμη και τις υπονοούμενες ερωτήσεις, εάν βεβαίως δεχθούμε ότι ο Καψής είναι ικανός να υπονοήσει κάτι όταν καλά καλά δεν μπορεί καν να το εννοήσει.
«Αν και το κάνετε για την ζωντάνια της συζητήσεως» είπε ο Μαρκεζίνης, δηλαδή δεν είσαστε τόσο βλαξ, αποκλείεται, αυτό είναι ανθρωπίνως αδύνατον (δεν ξέρω κομματοσκυλικώς), απλώς κάνετε επίδειξιν υπερβλακείας προς χάριν της τηλεθεάσεως.
Βεβαίως το τρεμάμενο ύφος του Καψή δεν ήταν μόνον λόγω μειονεκτικού άγχους. Δεν τον έχω καν ικανό να έχει τέτοιο. Περισσότερο άγχος είχε για να κάνει τις ερωτήσεις που του είπαν να κάνει, γι’αυτό και ήταν ως συνήθως ασυνάρτητος, συχνά μονολογών και ψιθυρίζων διάφορες Καψίες. Αποκορύφωμα αγχωτικής ασυναρτησίας ήταν η στιγμή κατά την οποία, αφού πρώτα εψέλλισεν μερικά Μανωλοκαψολογήματα, έφτασε – ως ιστορικός που είναι (κατά δήλωση του ίδιου) – στο απολύτως επιστημονικό συμπέρασμα. «Δεν υπήρχε κρυφό σχολειό» για να λάβει την δέουσα απάντησιν.
Ωπ, τόση μανία πια το 2011 με την ακύρωση του κρυφού σχολειού!
Αφού πήρε την κατάλληλη απάντηση από τον καλεσμένο του, ο κατ’ ευφημισμόν πανέξυπνος  δημοσιογράφος έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει τον καλεσμένο του ως «Τουρκοφάγο». Το αξιοπερίεργο όμως δεν είναι ότι το είπε. Το αξιοπερίεργο είναι το πως το είπε, ο τρόπος.
Ο Καψής χαρακτήρισε Τουρκοφάγο τον Σερ Βασίλειο Μαρκεζίνη, όταν ο άνθρωπος έλεγε ότι οι Τούρκοι ήρθαν στην περιοχή μας μετά την μάχη του Μάτζικερτ, δηλαδή μετά τον 10-11 αιώνα μΧ. Το είπε όμως με τόσο εμβόλιμο και άκομψο τρόπο, που έγινε αμέσως αντιληπτό ότι το Τουρκοφάγος ήταν χαρακτηρισμός προπαρασκευασμένος για να μην πω διατεταγμένος, σε μία προσπάθεια να εντάξει τον καλεσμένο του στον ακροδεξιό χώρο, ταυτίζοντας μάλιστα τις θέσεις του με τα περί αρίας φυλής του Χίτλερ.
Αυτά λοιπόν και άλλα πολλά είδαμε στο MEGA. Δεν βλέπεις κάθε ημέρα τέτοιον συνδυασμό μυαλών. Δεν συναντώνται κάθε ημέρα το μαύρο με το άσπρο, το πλήρες με το κενό, και μάλιστα ως φαινομενικώς ισότιμοι συνομιλητές.
ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ



πηγή: stravon.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: