Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΚΜΗΣ ΦΕΡΝΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗΣ!


Image"H Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης βρίσκεται σε καλό δρόμο, από όλες τις απόψεις", δήλωσε ο πρόεδρός της, Βασίλης Παπαστεργιάδης, στην τελευταία ετήσια γενική συνέλευση των μελών του οργανισμού.

O πρόεδρος αναφέρθηκε στις δεκάδες εκδηλώσεις που οργάνωσε το 2011 η Κοινότητα, αλλά στάθηκε ιδιαίτερα στην εκπαίδευση και στον πολιτισμό. Σύμφωνα με το απολογισμό, που παρουσίασε:

* Εγκαινιάσθηκαν οι διαδικασίες οικοδόμησης του νέου κτιρίου, στο οποίο θα στεγασθεί το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο, ένα μεγαλεπήβολο έργο που έχει την υποστήριξη της πλειοψηφίας των μελών της Κοινότητας, της κυβέρνησης, του δήμου Μελβούρνης και της παροικίας γενικότερα. Ομογενειακές επιχειρήσεις, οργανισμοί και οικογένειες ομογενών δώρισαν για τον σκοπό αυτόν πάνω από 1,3 εκατ. δολ, ενώ ο πρωθυπουργός της Βικτώριας, Τεντ Μπέιλιου, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση διαθέτει 2 εκατ. δολ. για το νέο κτίριο. Τα έργα αναμένεται να αρχίσουν την επόμενη χρονιά.

* Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και της νέας πτέρυγας αιθουσών διδασκαλίας στο σχολείο της Κοινότητας Alphington Grammar η λειτουργία των οποίων εγκαινιάσθηκε τον Μάρτιο. Με τα νέα σχέδια επέκτασης και εξοπλισμού, το σχολείο Alphington Grammar αναδεικνύεται σε ένα από τα καλύτερα της Αυστραλίας, γεγονός το οποίο αποδεικνύεται και από την υψηλή επίδοση των μαθητών του στις εξετάσεις του VCE.

*Με την αναδιοργάνωση, καλύτερη επάνδρωση και εξοπλισμό των απογευματινών/σαββατιανών σχολείων της Κοινότητας, ο αριθμός των μαθητών αυξήθηκε, πλησιάζοντας τους 1.000 από 650, που ήταν πριν τρία χρόνια.

*Η Κοινότητα βοήθησε την εκστρατεία του αυστραλο-ελληνικού Συμβουλίου των μέσων ενημέρωσης και παροικιακών οργανισμών για τη συνέχιση της διδασκαλίας των Ελληνικών στα αυστραλιανά σχολεία. Επίσης, ενίσχυσε τις προσπάθειες για την επαναφορά των Ελληνικών στο δημοτικό σχολείο Wales Street της Μελβούρνης, ενώ αυτή την περίοδο συμμετέχει στις ενέργειες για τη συνέχιση των Ελληνικών στα πανεπιστήμια La Trobe και Monash

*Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο La Trobe διοργανώθηκαν και λειτούργησαν με μεγάλη επιτυχία τα Σεμινάρια Ελληνικής Ιστορίας και Πολιτισμού με τη συμμετοχή άνω των 150 ατόμων. Τα Σεμινάρια λειτούργησαν για 30 εβδομάδες και τα παρουσίασαν ομογενείς ακαδημαϊκοί και ειδικοί σε διάφορους τομείς, προσφέροντας δωρεάν τις υπηρεσίες τους.

*Με πρωτοβουλία της Κοινότητας έγιναν διαβήματα προς το υπουργείο Μετανάστευσης της Αυστραλίας και τις ελληνικές Αρχές για την καλύτερη ενημέρωση και τη διευκόλυνση Ελλήνων, που επιθυμούν να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία. Αποτέλεσμα ήταν η διοργάνωση ενημερωτικής Skill Expo στην Αθήνα, η έναρξη των διαδικασιών υπογραφής διακρατικής συμφωνίας για διακοπές με δικαίωμα εργασίας και η εξυπηρέτηση και διευκόλυνση από το γραφείο της Κοινότητας, μεγάλου αριθμού Ελλήνων, που φτάνουν στην Αυστραλία.

*Διοργανώθηκε με επιτυχία το Φεστιβάλ «Αντίποδες», με μεγάλη συμμετοχή κόσμου στο «Γλέντι» της οδού Λόνστεϊλ και στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου.

*Θετικές ήταν οι εξελίξεις στα οικονομικά, τόσο της Κοινότητας, όσο και των εκκλησιών της, με ένα πλεόνασμα στο περασμένο οικονομικό έτος άνω των 150.000 δολ.

πηγή: Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: