Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

ΓΙΑΤΙ ΤΑ 300 ΕΚ. ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΔΕΝ ΤΑ ΑΦΑΙΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ 30 ΔΙΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ;


Από χθες το βράδυ παίζεται ένα θέατρο μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, δήθεν για να μην περικοπούν επιπλέον 300 εκατ. ευρώ  από τις συντάξεις (κύριες ή επικουρικές) και παριστάνουν ότι επιτέλους γίνεται σκληρή διαπραγμάτευση με την τρόϊκα.

Αυτό το προπαγανδιστικό θέατρο εντυπώσεων γίνεται σε απόλυτη συμπαιγνία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, προκειμένου να αποπροσανατολιστεί ο λαός από όλα τα υπόλοιπα μέτρα και κυρίως από αυτό που αφορά τις τράπεζες.

Δανείζεται λοιπόν ο ελληνικός λαός από την τρόϊκα 30 δις ευρώ και τα χαρίζει στις τράπεζες, το δε κράτος θα πάρει κοινές μετοχές χωρίς δικαίωμα ψήφου για 3 ή 5 χρόνια.

Δηλαδή το κράτος θα πάρει απλά χαρτιά,…. την αξία των οποίων μπορούν να εξανεμίσουν οποτεδήποτε οι τράπεζες, μέσω του χρηματιστηρίου.

Παπανδρέου και Σαμαράς δεν ζήτησαν δικαίωμα ψήφου για τα χρήματα του ελληνικού λαού.

Δεν επιφύλαξαν έστω για το κράτος, να έχει το δικαίωμα η ελληνική κυβέρνηση να ζητεί οποτεδήποτε και απροειδοποίητα να ισχύσει το δικαίωμα ψήφου, όταν δει ότι οι τράπεζες χρησιμοποιούν για άλλους σκοπούς αυτά τα χρήματα και δεν δίνουν φτηνό χρήμα στην αγορά.

Δεν ζήτησαν τίποτα. Τουλάχιστον γιατί δεν ζήτησαν αυτά τα 300 εκατ. των συντάξεων να κρατηθούν από τα 30 δις των τραπεζών; Τι θα κόστιζαν αυτά τα 300 εκατ. μπροστά στα 30 δις;;

Δεν ζήτησαν ούτε αυτό.

Προτιμούν την εξαθλίωση των συνταξιούχων, αλλά την ευημερία των τραπεζών.

Αυτό είναι το πολιτικό μας σύστημα. Χαρείτε το.

Πέτρος Χασάπης
πηγή: ΛΟΓΙΟΣ ΕΡΜΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: