Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2012

ΜΑΘΗΤΗΣ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ, ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΔΩΡΑ ΖΗΤΗΣΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΙΑ ΑΠΟΡΟΥΣ!


Στην καταχνιά της κεντρικής πολιτικής σκηνής, ο ελληνικός λαός, με την αλληλεγγύη στους ανήμπορους να ανταπεξέλθουν στην λαίλαπα των μέτρων δείχνει πως υπάρχει ελπίδα.

Στα Χανιά, ένας 14χρονος μαθητής της Α’ γυμνασίου προχώρησε σε μιαν ενέργεια που δεν έχει προηγούμενο, σύμφωνα με το flashnews.gr

Πραγματοποιώντας στο...σπίτι του γιορτή για την ονομαστική του εορτή, ζήτησε από τους καλεσμένους φίλους και τους γονείς του, να μην του φέρουν δώρα, αλλά τρόφιμα για την ενίσχυση του Κοινωνικού παντοπωλείου του Δ.Χανίων και συσσιτίων που πραγματοποιούνται στην πόλη.

Τελικά οι καλεσμένοι προσέφεραν χρήματα με τα οποία αγοράστηκαν σημαντικές ποσότητες τροφίμων.

«Μαμά,μπαμπά, επειδή δεν χρειάζομαι κάτι, καλύτερα να φέρουν τρόφιμα ή χρήματα για να τα δώσουμε σε άλλους που τα χρειάζονται» είπε ο 14χρονος στους γονείς του, ενώ η μητέρα του μιλώντας στο Flashnews.gr είπε:

«Υπολογίζαμε πως θα προσέφεραν 1,2,5 ευρώ ο καθένας, αλλά όσοι ήρθανε έδωσαν με μεγάλη χαρά παραπάνω χρήματα αντί για δώρο. Έτσι αγοράστηκαν τρόφιμα τα οποία διενεμήθησαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου και σε δύο συσσίτια».

Μάλιστα όταν οι γονείς του μαθητή πήγαν σε κρεοπωλείο για να αγοράσουν και κρέας με τα «δώρα» του 14χρονου, ο κρεοπώλης όταν έμαθε τον σκοπό, προσέφερε και αυτός επιπλέον ποσότητες.

«Έτσι από τον μικρό αυτό κουμπαρά του γιού μας πρέπει πολλοί άνθρωποι να είπαν δόξα τω Θεό που είχαν ένα πιάτο φαγητό» είπε η μητέρα, η οποία θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, καθώς,όπως τόνισε, εκείνο που έχει σημασία είναι η αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας.

Από την πλευρά της, η αρμόδια για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, αντιδήμαρχος Χανίων κα Χρυσούλα Χατζηδάκη δήλωσε στο Flashnews.gr:

«Είναι πολύ συγκινητικό και ελπιδοφόρο σε αυτήν την δύσκολη οικονομική περίοδο, νέοι άνθρωποι να λαμβάνουν τέτοιες πρωτοβουλίες.

Ας αποτελέσει αυτή η πράξη παράδειγμα προς μίμηση και να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά σε όλη την κοινωνία προς όφελος εκείνων που το έχουν ανάγκη. Έχω την πεποίθηση ότι όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε, αρκεί να αγωνιστούμε συλλογικά, ενώνοντας τις δυνάμεις μας.

Όλοι μαζί μπορούμε περισσότερα, αρκεί να το πιστέψουμε.»

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: