Κυριακή, 11 Μαρτίου 2012

"ΘΑ ΚΟΡΟ'Ι'ΔΕΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΟΝ ΜΩΑΜΕΘ", ΛΕΕΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥ BBC!

Ο επικεφαλής του BBC, Mark Thompson, παραδέχεται ότι το κανάλι του δεν θα κορόιδευε τον Μωάμεθ, όπως κοροϊδεύει τον Ιησού.
Δικαιολόγησε τον εκπληκτικό αυτόν ισχυρισμό θρησκευτικών προκαταλήψεων με τον υπαινιγμό ότι το να κοροϊδέψεις τον Μωάμεθ θα μπορούσε να...
έχει την "συναισθηματική δύναμη" μιας "γκροτέσκας παιδικής πορνογραφίας".


Αλλά είναι σωστό να κοροϊδεύεις τον Ιησού, επειδή, είπε, ο Χριστιανισμός έχει "μεγάλες πλάτες" και "λιγότερους δεσμούς με την εθνότητα".

Ο Thompson λέει το BBC δεν θα έχει ποτέ μια εκπομπή σαν το ‘JerrySpringer The Opera’ - μια αμφιλεγόμενη μουσική εκπομπή που χλεύαζε τον Ιησού - αν ο στόχος της ήταν ο Μωάμεθ.


(Σx. ΚΟ: Σε κάποια σκηνή αυτής της αηδίας, εμφανίζεται ένας χοντρός μαύρος που φοράει πάνες, που παίζει τον «Χριστό», να βρίζει και να λέει ότι είναι "λίγο gay". Βλέπε και: Το BBC είναι αντιχριστιανικό, σύμφωνα με έρευνα)
Αυτά τα είπε σε μια συνέντευξή του για ένα ερευνητικό έργο στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.
Ο Thompson δήλωσε: «Το θέμα είναι ότι για ένα μουσουλμάνο, μια απεικόνιση, ιδιαίτερα μια κωμική ή μειωτική απεικόνιση, του Προφήτη Μωάμεθ θα είχε τη συναισθηματική δύναμη ενός κομματιού γκροτέσκας παιδικής πορνογραφίας."
Κάποιος εκπρόσωπος από το BBC δεν ήταν διαθέσιμος για να κάνει σχόλια.
Πέρυσι ο πρώην παρουσιαστής του BBC News, Peter Sissons, είπε ότι οι Χριστιανοί είναι «δίκαιο» (‘fair game’) να προσβάλλονται, ενώ οι μουσουλμάνοι δεν πρέπει να θιγούν.
Ο κ. Sissons, του οποίου τα απομνημονεύματα δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα Daily Mail, είπε: «Το Ισλάμ δεν πρέπει να θιγεί σε καμία περίπτωση, αν και οι Χριστιανοί είναι δίκαιο να προσβληθούν, επειδή δεν κάνουν τίποτα γι’ αυτό και αν προσβληθούν».
Ο πρώην παρουσιαστής ανέφερε επίσης ότι το προσωπικό δεν θα έχει καλή σταδιοδρομία, εάν δεν ακολουθεί τη νοοτροπία του BBC.

πηγή: The Christian Institute / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: