Κυριακή, 25 Μαρτίου 2012

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΟΜΟΓΕΝΩΝ!

Είναι γεγονός ότι η Ομογένεια στην Αυστραλία και ισχυρή είναι και τη Μητέρα της δεν τη ξεχνά ποτέ.Καταφέρνει μάλιστα να δημιουργήσει θετικά συναισθήματα και στους Αγγλοσάξωνες συντοπίτες τους, με αποτέλεσμα όλοι μαζί να τιμούν την εθνική μας επέτειο και τη σημαία μας. Βλέπετε οι Αυστραλοί βλέπουν μία ευημερούσα και σκληρά εργαζόμενη Ελληνική κοινότητα η οποία προσφέρει τα μέγιστα στην Αυστραλιανή οικονομία και δεν μπορούν να συνδέσουν αυτό που βλέπουν με την προπαγάνδα των Δυτικών ΜΜΕ περί διεφθαρμένης και τεμπέλικης ράτσας.Φυσικά το ίδιο συμβαίνει και με τις έτερες κοινότητες του Καναδά και της Αμερικής.

Γαλανόλευκο χρώμα έδωσαν σήμερα οι οικοδόμοι στο κέντρο της Μελβούρνης. Με πρωτοβουλία εργαζομένων στις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες της χώρας υψώθηκαν οι γαλανόλευκες σημαίες σε όλους του γερανούς που έχουν στηθεί στο κέντρο της πόλης για την ανέγερση ουρανοξυστών!

Το θέαμα ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακό καθώς ο ουρανός σε περιοχές του κέντρου της Μελβούρνης καλύφθηκε από τις γαλανόλευκες που κυμάτιζαν.

Με τη χειρονομία αυτή, οι οικοδόμοι θέλησαν να τιμήσουν την 25η Μαρτίου, όπως μας είπε ο εμπνευστής της κίνησης, Χρήστος Βλαχογιάννης.

Η εθνική επέτειος τιμήθηκε και από τα ομογενειακά σχολεία 'Αλφιγκτον Γκράμαρ, «'Αγιος Ιωάννης» και «'Αγιοι Ανάργυροι», ενώ οι παρελάσεις στις μεγάλες πόλεις (Μελβούρνη, Σίδνεϊ κ.α.) θα γίνουν την Κυριακή.

Στο μεταξύ, οι φόβοι για πιθανά επεισόδια κατά τη διάρκεια των εορτασμών της 25ης Μαρτίου στην Ελλάδα θορύβησαν και την αυστραλιανή κυβέρνηση.

Το υπουργείο Εξωτερικών αναθεώρησε την ταξιδιωτική του σύσταση για την Ελλάδα και προειδοποιεί τους Αυστραλούς πολίτες, που βρίσκονται στην Αθήνα, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς, όπως αναφέρει, «περίπου 6.000 αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί στην Αθήνα με αποστολή την ομαλή διεξαγωγή της μαθητικής παρέλασης που θα γίνει το Σάββατο 24 Μαρτίου και της στρατιωτικής την Κυριακή 25 Μαρτίου».

Σε γενικές γραμμές η σύσταση παραμένει η ίδια, αλλά υπενθυμίζεται ότι στην Ελλάδα γίνονται πολλές διαδηλώσεις τελευταία και οι Αυστραλοί καλούνται να τις αποφεύγουν.

Αυτό δείχνει την εγκληματική ενέργεια της κυβέρνησης να μετατρέψει την παρέλαση σε από εορτασμό σε "ποινικό αδίκημα" αφού όποιος πάει να τη παρακολουθήσει θα πρέπει να έχει και το δικηγόρο του μαζί σε περίπτωση που πρέπει να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας. Η πράξη αυτή της κυβέρνησης με την είδηση της χρήσης ελεύθερων σκοπευτών να διακινείται σε όλο τον κόσμο έπληξε ανεπανόρθωτα σε μία κρίσιμη περίοδο όπου χρειαζόμαστε χρήματα το μεγάλο μας όπλο, τον τουρισμό. Με τι διάθεση θα φέρει κάποιος την οικογένειά του για να αφήσει τα χρήματά του εδώ όταν το κέντρο της Αθήνας θα του θυμίζει το Rikers Island (φυλακές υψίστης ασφαλείας στη Νέα Υόρκη).

Μάλλον το μήνυμα είναι σαφές. Αν θέλεται να γιορτάσετε την εθνική σας επέτειο να πάτε στην Αυστραλία να τη γιορτάσετε ή όπου αλλού θέλετε γιατί εδώ οι γιορτές τελείωσαν.

πηγή: Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
   

Δεν υπάρχουν σχόλια: