Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2012

ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ!

Τα πολιτικά προβλήματα με τους μετανάστες, όπως η απαγόρευση της δημιουργίας στη χώρα τεμενών και μιναρέδων, τώρα συνεχίζονται σε άλλο επίπεδο.

Αυτή τη φορά οι μετανάστες στην Ελβετία, μουσουλμανικού θρησκεύματος επιδιώκουν την αλλαγή της σημαίας του κράτους (την απάλειψη του σταυρού από αυτήν).

« Θα πρέπει το ελβετικό κράτος να δείξει με τον τρόπο αυτό ότι υπάρχει μια «Πολυπολιτισμική Ελβετία» (και όχι χριστιανική), ισχυρίζεται ο διοργανωτής της πρωτοβουλίας αυτής που απευθύνεται προς την ελβετική κυβέρνηση για την αλλαγή αυτή.

Το παράδοξο στην υπόθεση, είναι ότι ιδρυτής αυτής πρωτοβουλίας δεν είναι μουσουλμάνος, αλλά  καθολικός και στο επάγγελμα σχεδιαστής.

Πρόκειται για τον πρόεδρο  του Συνδέσμου Αποδήμων της Ελβετίας, τον Κροάτη, Ίβιτσα Πέτρουσιτς, ο οποίος με υπόμνημά του ζήτησε από το Ελβετικό  Κοινοβούλιο την αλλαγή του συμβόλου του κράτους.

Ως αιτιολογία αναφέρει ότι η Ελβετία να επανέλθει στη σημαία που είχε τον 19ο αιώνα που είχε τα χρώματα πράσινο κόκκινο κίτρινο- χωρίς τον σταυρό.

 Ο Πέτρουσιτς αναφέρει ότι η ιδέα αυτή ξεκίνησε από τους μουσουλμάνους μετανάστες που ζουν στην Ελβετία.

Εξήγησε, ακόμη, ότι η πρότασή του συνδέεται  με αιτήματα μεταναστών από το Κόσοβο και τα Σκόπια, παρουσιάζοντας, μάλιστα, κατάλογο των ονομάτων τους στο ελβετικό κοινοβούλιο.


πηγή: Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: