Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΜΕΙΝΑΝ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ PSI!


 Η βαρβαρότητα των φανατικών σφουγγοκωλάριων της Νέας Τάξης δεν περιορίζεται μονάχα σε όσα μας λέει ο νίκος Μπογιόπουλος...
Το παραθέτω όπως ακριβώς το αλίευσα από το ΒΗΜΑ (ακόμα και τα αστικά μέσα ενημέρωσης δεν μπορούν να κρύψουν την ζοφερή πραγματικότητα):..

  Χωρίς χρήματα έμειναν τα Πανεπιστήμια μετά το PSI

Από τα 120 εκατ. ευρώ, που είχαν στην Τράπεζα της Ελλάδος 17 πανεπιστήμια της χώρας, έμειναν 33 εκατ.ευρώ (!)

Στο «κόκκινο» βρίσκεται η λειτουργία των πανεπιστημίων, ενώ σε έξι από αυτά οι λογαριασμοί τους στην Τράπεζα της Ελλάδος είναι μηδενικοί... Κατ' επέκταση τα πανεπιστήμια αυτά θα αντιμετωπίσουν τους επόμενους μήνες σοβαρότατο πρόβλημα λειτουργίας, ενώ είναι πιθανόν να οδηγηθούν ακόμη και σε αναστολή της λειτουργίας τους.

Αυτά δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Συνόδου πρυτάνεων ΑΕΙ, πρύτανης του πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Τρ. Αλμπάνης, μεταφέροντας τις διαπιστώσεις της έκτακτης συνάντησης που είχαν σήμερα, Τρίτη οι διοικήσεις των ΑΕΙ για το θέμα των οικονομικών τους.

Όπως είναι γνωστό, μετά την μετατροπή των αποθεματικών των πανεπιστημίων από την Τράπεζα της Ελλάδας σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου και την διαδικασία του PSI, εκατομμύρια ευρώ εξαερώθηκαν από τους λογαριασμούς τους. Όπως εξήγησε ο κ. Αλμπάνης από τα 120 εκατομμύρια ευρώ, που είχαν σε καταθέσεις για τις λειτουργικές τους ανάγκες 17 πανεπιστήμια της χώρας στην Τράπεζα της Ελλάδος, έχουν μείνει σήμερα 33 εκατομμύρια ευρώ.

Η Σύνοδος θα συστήσει νομική επιτροπή για να διεκδικήσει τα χρήματα που χάθηκαν, αλλά όπως είπε ο κ. Αλμπάνης, σε αυτή τη φάση διεκδικεί την αποσύνδεση των οικονομικών των πανεπιστημίων από την εκλογή των Συμβουλίων Διοίκησης, που επιτάσσει ο νέος Νόμος Πλαίσιο και την έγκριση των προϋπολογισμών τους για το 2012 (αυτό δεν έχει γίνει ως σήμερα γιατί ο νόμος ορίζει ότι πρέπει να τους υποβάλουν στο υπουργείο Παιδείας τα νέα Συμβούλια Διοίκησης).

«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι τα χρήματα που χάθηκαν ήταν από τις καταθέσεις των ΑΕΙ και από τη τελευταία επιχορήγηση τους που έγινε για την κάλυψη των λειτουργικών τους αναγκών» είπε ο κ. Αλμπάνης. «Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι τεράστιο. Πολλά πανεπιστήμια σύντομα δεν θα μπορούν καν να λειτουργήσουν, οπότε και επιφυλλασόμαστε για κάθε ενέργεια μας» πρόσθεσε.

Σε ερώτηση εάν θα κλείσουν τα πανεπιστήμια σε ένδειξη διαμαρτυρίας, όπως αποφάσισαν τα ΤΕΙ για τη Πέμπτη και την Παρασκευή, ο κ. Αλμπάνης απάντησε ότι «η Σύνοδος εκτιμάει ότι τα πανεπιστήμια δεν πρέπει να κλείσουν, αλλά πρέπει να κρατηθούν όρθια». «Βέβαια με την πολιτική αυτή οδηγούμαστε εκ των πραγμάτων σε κλείσιμο», πρόσθεσε. «Εάν φτάσουμε τελικά στο όριο της λειτουργίας μας δεν θα έχει κανένα νόημα να παραμένουμε στις θέσεις μας».

Οι πρυτάνεις των ΑΕΙ έχουν αυτή την ώρα συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας κ. Γ. Μπαμπινιώτη για τα θέματα που αφορούν τη λειτουργία τους.

Πηγή: http://www.tovima.gr/society/article/?aid=450530

Κι όλα αυτά, για να μπορέσουν να εισπράξουν οι Τράπεζες το αστρονομικό ποσό των 43 δις ευρώ (!!!!).

Κάποια παπαγαλάκια όμως πανηγύριζαν γι' αυτήν την "μεγάλη επιτυχία"... η κορύφωση της βίαιης μεταφοράς πλούτου από το παραγωγικά μέρη της κοινωνίας στους νεοφεουδαρχικούς μηχανισμούς (διότι τον καπιταλισμό τον έχουμε ξεπεράσει κατά πολύ) προς αντιστάθμιση της μείωσης της απόδοσης του χρηματιστικού κεφαλαίου...

Κατά τ'άλλα κάποιοι αφελείς μιλούν για αναμόρφωση των Πανεπιστημίων για την "ανάπτυξη" της χώρας με την εγγύηση ενός κράτους-μαφιόζου...μάλλον η οριστική κατάργηση είναι ο σκοπός και η μαζική εισαγωγή κέντρων εκπαίδευσης εξειδικευμένων υπαλλήλων (σερβιτόροι, σεκιουριτάδες, πόρνες πολυτελείας κτλ.). Είπαμε...οι μισθοί Βουλγαρίας θα συνοδεύονται και από αντίστοιχο επίπεδο παιδείας....

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=6378


Γράφει: Ο Νικόδημος
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: