Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

ΚΑΘΟΔΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ: Η ΡΩΣΙΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ!



Ρωσικά πολεμικά πλοία θα βρίσκονται συνεχώς αναπτυγμένα σε αποστολές περιπολίας ανοιχτά της Συρίας, στις ακτές στη Μεσόγειο, δήλωσε μια υψηλόβαθμη πηγή στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας την Παρασκευή, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti. "Η απόφαση για την ανάπτυξη ρωσικών πολεμικών πλοίων κοντά στις ακτές της Συρίας είναι σε μόνιμη βάση," είπε η πηγή. Το αντιτορπιλικό Smetlivy αυτή τη στιγμή έχει αναπτυχθεί κοντά στην ακτή της Συρίας.
"Ένα άλλο πλοίο του Στόλου Μαύρης Θάλασσας θα αντικαταστήσει το Smetlivy τον Μάιο", δήλωσε η πηγή, προσθέτοντας ότι πολλά ρωσικά πολεμικά πλοία βρίσκονται στο δρόμο προς τη Μεσόγειο.
"Αυτά μπορεί να είναι η φρεγάτα Pytlivy ή ένα από τα αμφίβια πλοία επίθεσης," είπε, προσθέτοντας ότι "η ανάπτυξη ενός στολίσκου της Μαύρης Θάλασσας στην περιοχή δεν μπορεί να αποκλειστεί."

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία και ορισμένες άλλες χώρες έχουν αναπτύξει επίσης πολεμικά πλοία στη Μεσόγειο από το ξέσπασμα των ταραχών στη Συρία το Φεβρουάριο του 2012. Περισσότεροι από 9.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις ταραχές, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη. Την Πέμπτη, η συριακή κυβέρνηση κήρυξε εκεχειρία με τους μαχητές της αντιπολίτευσης, στο πλαίσιο της διαμεσολάβησης του ΟΗΕ.

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν επανειλημμένα τονίσει την ανάγκη να περιπολούν στη Μεσόγειο ρωσικά πλοία σε μόνιμη βάση. Στη σοβιετική εποχή, έως και 50 πολεμικά πλοία από την 5η Μοίρα του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας και από άλλες σοβιετικές ναυτικές μονάδες, ήταν αναπτυγμένα στη Μεσόγειο σε μόνιμη βάση.

Κατά τους χειμερινούς μήνες,
η ρωσική ομάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ναύαρχος Κουζνέτσοφ, είχε αναπτυχθεί στη Μεσόγειο. Τα πλοία επέστρεψαν στην βάση Severomorsk του Βορείου Στόλου το Φεβρουάριο, μετά από δύο μήνες ναυτικών ασκήσεων.
Άλλα ρωσικά πλοία σήμερα που βρίσκονται σήμερα σε αποστολή περιπολίας στη Μεσόγειο είναι το πλοίο επιτήρησης Kildin, το δεξαμενόπλοιο Iman και ένα πλωτό συνεργείο που έχει αναπτυχθεί κοντά στο λιμάνι της Συρίας Ταρτούς.

πηγή: εθνικά θέματα

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?fb_source=message&hl=en&v=9TRwv14I-Zo mazi me thn anartish pistevo paei set ki ayto to vinteaki deiteto axizei :)