Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012

ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΒΟΡΕΙΟΣ ΡΩΣΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ!


Δεύτερος ρωσικός στόλος κατευθύνεται από την βόρειο Ρωσία στην Συρία και πιο συγκεκριμένα στο λιμάνι της Tartous. Πρόκειται για το αντιτορπιλικό Admiral Chabanenko κλάσης Udaloy ΙΙ και τρία αποβατικά πλοία κλάσης Ropucha του Βόρειου Στόλου τα οποία ξεκίνησαν το ταξίδι τους για την Μεσόγειο από το λιμάνι του Severomorsk σήμερα το πρωί.

Ο ρωσικός στολίσκος θα συναντηθεί με την φρεγάτα Yaroslav Mudry κλάσης Neustrashimy του Στόλου της Βαλτικής μαζί με άλλα βοηθητικά πλοία χωρίς αναφέρεται ο τύπους και ο αριθμός αυτών. 

Η φρεγάτα Yaroslav Mudry εντάχθηκε σε υπηρεσία στις 21 Ιουνίου του 2009 και επιχρ4ιρούσε με το Στόλο της Βαλτικής πριν μεταφερθεί στο Στόλο της Μαύρης θάλασσας. Το σκάφος έχει εκτόπισμα 3800 τόνων μήκος 129,6 μέτρα, μέγιστο πλάτος 15,6 μέτρα και βύθισμα 5,6 μέτρα. Ο οπλισμός του αποτελείται από 16 βλήματα επιφανείας – επιφανείας Kh-35 SS-N-25 σε τέσσερις τετραπλούς εκτοξευτές. Για την αντιαεροπορική του προστασία το σκάφος διαθέτει 4 οκταπλούς κάθετους εκτοξευτές SA-N-9, ένα πυροβόλο των 100 χλστ. για αγώνα επιφανείας και 6 τορπιλοβλητικούς σωλήνες των 533 xλστ. 

Τα πέντε ρωσικά πλοία και τα βοηθητικά που τα συνοδεύουν θα πλεύσουν προς τα νότια και θα εισέρθουν στην Μεσόγειο μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες αλλάζοντας άρδην την κατάσταση στην περιοχή μας. 

Δεδομένης της καθόδου του στολίσκου των αποβατικών από την Μαύρη θάλασσα η αποστολή των πλοίων αυτών αποτελεί κλιμάκωση της ρωσικής εμπλοκής στην συριακή κρίση αφού με την άφιξη του δεύτερου ρωσικού στολίσκου στην Συρία στην Μεσόγειο θα υπάρχουν πέντε αποβατικά πλοία δύο πολεμικά και αριθμό βοηθητικών. 


πηγή: Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: