Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΟΠΛΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ! Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΑΝΤΑ ΜΕ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ!

Τακτικά βαλλιστικά βλήματα WS-1A/B εγκαθιστά η Άγκυρα στην Ανατολική ΘράκηΜια νέα απειλή, διαφορετική από ότι έχει μέχρι σήμερα παρουσιαστεί στην ελληνοτουρκική γραμμή αντιπαράθεσης στον Έβρο, διαγράφεται για τις ελληνικές δυνάμεις, αλλά και για την ασφάλεια των αστικών περιοχών των νομών Έβρου και Ροδόπης: Στην περιοχή ευθύνης της 1ης τουρκικής Στρατιάς στην Α.Θράκη πρόκειται να ενταχθεί το σύνολο, σχεδόν, των 54 νέων κινεζικής ανάπτυξης και τουρκικής κατασκευής (Roketsan) κινητών πυραυλικών συστημάτων (φέρονται σε τετραπλούς εκτοξευτές) WS-1A/B, ακτίνας δράσης 180 χλμ. (τουρκική ορολογία Κasirga).

Μια προηγούμενη έκδοση των συστημάτων με ακτίνα 100 χλμ. είχε τοποθετηθεί στη νήσο Ίμβρο και στόχευε την Λήμνο προκειμένου να εξαπολύσει προπαρασκευαστικά πυρά καταστολής άμυνας σε περίπτωση απόβασης.

Τώρα ο τουρκικός Στρατός εγκαθιστά στην Ανατολική Θράκη ένα όπλο κατ’εξοχήν επιθετικό, αφού το σύστημα λόγω των χαρακτηριστικών του (βάρος κεφαλής 150 κιλά, ακτίνα δράσης 180 χιλιόμετρα) και με εξαιρετικά βελτιιωμένο σύστημα GPS/INS έχει μειώσει το “κυκλικό σφάλμα” (CEP) στο επίπεδο του
Με στόχο στρατηγεία, κέντρα επικοινωνιών, αεδροδρόμια κλπ μέσα σε δευτερόλεπτα, με ταχύτητα 5,2 φορές μεγαλύτερη του ήχου, μία ομοβροντία π.χ. ενός μόνο οχήματος με τέσσερα βλήματα WS-1Α/Β μπορεί να προκαλέσει π.χ. την αχρήστευση του αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης ή να προσβάλλει τους ελληνικούς όρχους των αρμάτων μάχης στην περιοχή της Ροδόπης ή αλλού με συνολικά 600 κιλά εκρηκτικής ύλης.
Όπως έχουμε σημειώσει πρόσφατα, ο τουρκικός Στρατός ενισχύει συνέχει τις δυνάμεις του στην περιοχή της Ανατολικής Θράκης φτάνοντας να αριθμεί τρία (!) Σώματα Στρατού, μία ανεξάρτητη Μεραρχία και ένα Σύνταγμα αερομεταφερόμενων δυνάμεων, με συνολική ισχύ 100.000 προσωπικό και υπεροχή σε όλα τα μέσα: Άρματα μάχης, πυροβολικό κλπ.
Η συγκεκριμένη απόφαση να τοποθετήσουν τα νέα WS-1 στην Α.Θράκη δείχνει πεντακάθαρα τις προθέσεις της Άγκυρας, αφού η τακτική αποστολή του συγκεκριμένου όπλου είναι καθαρά επιθετική και αποσκοπεί είτε στην ισοπέδωση των υποδομών είτε στην πρόκληση χάους με αιφνιδιαστικό κτύπημα.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από τους 54 κινεζικούς πολλαπλούς εκτοξευτές θα ενταχθούν στην 1η Στρατιά oι 42 που σημαίνει 168 βλήματα έτοιμα να διανύσουν μια απόσταση 180 χλμ. και να επιπέσουν με 150 κιλά εκρηκτικής ύλης, έκαστο, επί των στόχων τους. Και με δυνατότητα να επαναλάβουν την ίδια κόλαση 20′ μετά, με επαναγέμιση των εκτοξευτών! Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την αρχική έκδοση “Α” με 100 χλμ. ακτίνα δράσης, αλλά την ίδια καταστρεπτική ισχύ.
Αμφισβητεί κανείς τις προθέσεις της Άγκυραςς Ή μήπως στην πολιτική ηγεσία πιστεύουν οτι θα μας σώσουν οι … ΗΠΑ ή ακόμα και η Ρωσία, σε ένα αιφνιδιαστικό μαζικό κτύπημα για το οποίο δεν υπάρχει απάντηση, ούτε προετοιμασία από ελληνκής πλευράς;

Ρεκόρ ταχύτητας στα νέα τουρκικά αποβατικά

Η είδηση είναι εντυπωσιακή, όχι τόσο σε ότι αφορά το περιεχόμενό της, αλλά τον συμβολισμό της: Τα τουρκικά ναυπηγεία ANADOLU ανακοίνωσαν ότι το νέο αποβατικό σκάφος LCT του Τουρκικού Ναυτικού, το C-153, πέτυχε ρεκόρ ταχύτητας κατά τη διάρκεια των δοκιμών στο Αιγαίο!
Σύμφωνα με την ανακοίνωση το σκάφος πέτυχε μέγιστη ταχύτητα 22 κόμβων, με ταχύτητα ανέμου 20 κόμβων και με εκτόπισμα 1.050 τόννων με το πλήρες να είναι 1.155 τόνοι.
Για ποια ακριβώς κρίση και ποιο πόλεμο τα θέλουν τα υπερταχέα αποβατικά, είπαμε; Για το Κουρδιστάν; Μήπως για την Συρία; Ή για την Ρωσία; Και μάλιστα ανακοινώνουν και ρεκόρ ταχύτητας. Δηλαδή οι άνθρωποι δηλώνουν ότι “Ερχόμαστε και μάλιστα με ταχύτητα” κι εμείς συζητάμε για το πόσα λίτρα πετρέλαιο θα δοθούν εφέτος στα άρματα μάχης…

Φόρτωσαν όπλα αιφνιδιαστικά στα μαχητικά της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης
Αιφνιδιαστική άσκηση φόρτωση όπλων κρούσης και αέρος-αέρος στο σύνολο των αεροπορικών μέσων της δύναμης ταχείας αντίδρασης σήμερα στις 07:30 το πρωί μετά από εντολή της ηγεσίας του ΓΕΕΘΑ.
Σκοπός της άσκησης ήταν να γίνουν οι φορτώσεις οπλισμού σε όλα τα αεροπορικά μέσα (επιθετικά και αμυντικά) εντός των προβλεπομένων από τα σχέδια χρόνων.
Η άσκηση δεν περιελάμβανε μετακινήσεις δυνάμεων και ολοκληρώθηκε νωρίτερα των προβλεπόμενων χρόνων, λόγω αναφοράς πέρατος φόρτωσης από όλους του εμπλεκόμενους.
Οι χρόνοι που πέτυχαν όλες οι ομάδες φόρτωσης ήταν άριστοι. Είναι η τέταρτη ανάλογη άσκηση που γίνεται τους τελευταίους δύο μήνες αναφορικά με τις μονάδες των δυνάμεων ταχείας αντίδρασης και της αεράμυνας της χώρας. Τα αποτελέσματα σε γενικές γραμμές είναι θετικά.
Η εντολή αφορούσε περίπου 20 μαχητικά αεροσκάφη που είναι προορισμένα να εκτελέσουν αποστολές διαφόρων ρόλων: Eναέριας περιπολίας μάχης (CAP), συνδυασμένες αποστολές (COMAO), αποστολές προσβολής θαλάσσιων στόχων (TASMO) κλπ. Εκτός από τα όπλα αέερος-αέρος AIM-9L, Iris-T, AIM-120C, φορτώνεται και μία ποικιλία βομβών, όπως και βλήματα αέρος-επιφανείας ΑΜ-39 Εxocet.
Eλπίζουμε σύντομα να δούμε και ανάλοψη νυχτερινή άσκηση, όπου τα δεδομένα διαφέρουν κατά πολύ…
Βέβαια, μόνο τυχαίο δεν είναι ότι έχουμε συνεχείς τέτοιες ασκήσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα. Αφού οι πολιτικοί δεν αφήνουν τις Ένοπλες Δυνάμεις να “δαγκώσουν” τουλάχιστον ας ”γαυγίσουν”, μήπως και καταλάβει ο γείτονας τι πάει να κάνει….


πηγή: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: