Σάββατο, 18 Αυγούστου 2012

ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΑΠΟΒΑΤΙΚΑ ΑΝΑΧΩΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Α.ΜΕΣΟΓΕΙΟ! ΕΜΕΙΝΑΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣ!


Έξι ημερες μετά την απόβαση των Ρώσων πεζοναυτών στην Συρία και των δεκαδων ΤΟΜΠ και ΤΟΜΑ BTR-80 και BRDM, τα αποβατικά πλοία που τους μετέφεραν αποχωρούν και μένουν οι φρεγάτες του ρωσικού Ναυτικού, δίνντας έναν μονιμότερο χαρακτήρα στην ρωσική στρατιωτική παρουσία στην Συρία.

Όπως μεταδίδουν τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία οι Ρώσοι πεζονaύτες και η μονάδα της GRU έχουν αναπτυχθεί σε περιοχές υψηλού στρατηγικού ενδιαφέροντος για την Ρωσία, εννοοώντας τις βάσεις των προηγμένων ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων και των αντιπλοϊκών βλημάτων επακτίου αμύνης Ρ-800 Yakhont.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας εξέδωσε ανακοίνωση αργά το βράδυ της Παρασκευης, σύμφωνα με την οποία ο αποβατικός στόλος ολοκλήρωσε την αποστολή του, δηλαδή την απόβαση των Ρώσων πεζοναυτών και θα αναχωρήσει σε δυο τμήματα προς άλλες κατευθύνσεις.

Ο αποβατικός στόλος αποτελούνταν από τα τρία μεγάλα πλοία αμφιβίων επιχειρήσεων Alexander Ostrovsky, Georgy Pobedonosets, και Kondopoga. Θα παραμείνουν στην περιοχή οι φρεγάτες του Στόλου της Βαλτικής, Yaroslav Mudry και Neustrashimy.

Οι φρεγάτες θα παραμείνουν στην περιοχή της Μεσογείου για να λάβουν μέρος στις επιχειρήσεις πρόληψης του παρανόμου εμπορίου όπλων και στις επιχειρήσεις εναντίον της τρομοκρατίας αι αυτό δίνει μια νέα διάσταση στην αποστολή τους: Η "πρόληψη του παράνομου εμπορίου όπλων" δεν είναι άλλη από την παρεμπόδιση ενίσχυσης των ισλαμιστών ανταρτών διά θαλάσσης...

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια διασταυρωμένη πληροφορία για εμπλοκή των ρωσικών δυνάμεων πεζοναυτών σε συγκρούσεις στο εσωτερικό της Συρίας, παρά μόνον φημολογία για παροχή συμβουλών στην μάχη του Χαλεπίου...
 
 
πηγή: Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: