Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΑΠΟ ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ!


Με την πραγματοποίηση ασκήσεων μεγάλης κλίμακας απάντησε το Ισραήλ σε αντίστοιχη άσκηση της Hezbollah όπου σε αυτή συμμετείχαν τουλάχιστον 10.000 μαχητές της φιλο-ιρανικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στο νότιο Λίβανο.

Το αρνητικό αντίκτυπο στον ισραηλινό Τύπο από την άσκηση της Hezbollah –που ήταν η μεγαλύτερη που πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα- ήταν μεγάλο με αποτέλεσμα η ισραηλινή κυβέρνηση να επιστρατεύσει μια από τις πιο ισχυρές της μονάδες κρούσης που διαθέτει στο βόρειο Ισραήλ την Ταξιαρχία Golani γνωστή και ως 1η Ταξιαρχία.

Η Ταξιαρχία υπάγεται στη βόρεια διοίκηση του ισραηλινού Στρατού και είναι επιφορτισμένη με την προστασία των συνόρων του Ισραήλ στο μέτωπο με τη Συρία και το Νότιο Λίβανο,ακριβώς δηλαδή εκεί που δραστηριοποιείται η Hezbollah.

Μάλιστα δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η άσκηση -που πραγματοποιήθηκε στα υψίπεδα του Γκολάν- πήρε μεγάλη έκταση στον Τύπο καθώς θεωρήθηκε ως ευθεία απάντηση στην άσκηση της Hezbollah.

Η ανησυχία των Ισραηλινών απέναντι στις εξαγγελίες της Hezbollah και που συνοδεύτηκαν από την πραγματοποίηση της άσκησής της στο Ν. Λίβανο είναι μεγάλη καθώς σε αυτές προειδοποίησαν ότι σε περίπτωση επίθεσης στο Ιράν, οι μαχητές της οργάνωσης θα πραγματοποιήσουν εισβολή στο βόρειο Ισραήλ.

Μάλιστα ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ αντιστράτηγος Benny Gantz δήλωσε πως οποιαδήποτε χώρα ή οργάνωση επιχειρήσει να επιτεθεί στο Ισραήλ τότε θα διαπιστώσει τη «θανατηφόρα» δύναμη όπως είπε των ισραηλινού Στρατού.

Δεν είναι όμως μόνο το «μέτωπο» του Ισραήλ με τη Συρία και το Νότιο Λίβανο που ανησυχεί το Ισραήλ, είναι αυτό στη Χερσόνησο του Σινά, όπου και ύστερα από την ανάληψη της ηγεσίας της χώρας από το νέο πρόεδρο Mohammed Morsi της ισλαμικής αδελφότητας έχει προωθήσει9 στο Σινά τόσο αντιαεροπορικά βλήματα και δυνάμεις τεθωρακισμένων, ενώ για πρώτη φορά από το 1973 Αιγυπτιακά F-16 προσγειώθηκαν σε αεροπορικές βάσεις της περιοχής.

Εάν σε αυτό προστεθεί και το Ιράν, που αν και το Ισραήλ δεν διατηρεί κοινά χερσαία σύνορα εντούτοις η όλη κατάσταση και η σωρευμένη ένταση θυμίζουν πολύ τον πόλεμο του 1973 γνωστό και ως πόλεμο του Yom Kippur, όπου το Τελ Αβιβ βρέθηκε σε ένα ολομέτωπο αγώνα.


Στην ισραηλινή άσκηση συμμετείχαν από κοινού δυνάμεις πεζικού από το 13ο Τάγμα και τεθωρακισμένων, σημαδεύτηκε όμως από τον σοβαρό ενός στρατιώτη του τάγματος από ένα άρμα μάχης το οποίο πέρασε από πάνω του την ώρα που σύμφωνα με μάρτυρες κοιμόταν.


Στην άσκηση συμμετείχε και για πρώτη φορά τα βαρέα ΤΟΜΠ Namer. Το Namer είναι επί της ουσίας άρμα Merkava 4, χωρίς τον πύργο με το πυροβόλο. Αντιθέτως φέρει τηλεχειριζόμενο πυργίσκο με βαρύ πολυβόλο Μ2, όλμο των 60 χλστ και το σύστημα αυτοπροστασίας Trophy.

πηγή: Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: