Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΝΟΤΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ!


Στο κόκκινο η ένταση στα ανοιχτά της Κύπρου, λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στη Συρία. Δεκάδες πολεμικά πλοία και υποβρύχια από πολλές χώρες πλέουν στην περιοχή, δημιουργώντας στην ουσία σκηνικό πολέμου. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε χθες το Σίγμα, το πολεμικό σκηνικό έχει στηθεί τα τελευταία 24ωρα στα νότια της Κύπρου με αφορμή τις εξελίξεις στη Συρία.

Ειδικότερα, στην περιοχή υπάρχει πρωτοφανής παρουσία πολεμικών πλοίων, κάτι που υποδεικνύει τη μεγάλη σημασία που δίνει η διεθνής κοινότητα στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή στα νότια της Κύπρου πλέουν 8 ρωσικά, 6 αμερικανικά και μεγάλος αριθμός γαλλικών, βρετανικών και τουρκικών πολεμικών πλοίων.



Μάλιστα στην περιοχή περιπολούν τουρκικά και γαλλικά υποβρύχια. Το σκηνικό, όπως είναι φυσικό, δημιουργεί μεγάλη ανησυχία στην περιοχή, καθώς μιλούμε για πρωτοφανή παρουσία πολεμικών σκαφών, από χώρες μάλιστα που έχουν άκρως διαφορετική προσέγγιση στο συριακό ζήτημα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί κανείς να προβλέψει τι θα συμβεί σε περίπτωση στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία.
 Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τα πολεμικά πλοία και υποβρύχια βρίσκονται σε διεθνή ύδατα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις φέρεται να υπήρξε ενημέρωση της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατά τη διέλευση των πλοίων από τα κυπριακά χωρικά ύδατα.
 Πάντως κυβερνητική πηγή, με την οποία επικοινώνησε το Σίγμα, αρκέστηκε απλά να διαβεβαιώσει ότι η κατάσταση στην περιοχή παρακολουθείται στενά και με κάθε σοβαρότητα, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις πληροφορίες. Καταληκτικά, και σύμφωνα πάντα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, καταγράφεται έντονη κινητικότητα στα νότια παράλια της Κύπρου από δεκάδες πολεμικά πλοία και υποβρύχια, από χώρες όπως η Αμερική, η Ρωσία, η Γαλλία και η Τουρκία.

πηγή: sigmalive

Δεν υπάρχουν σχόλια: