Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ...ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΥΟ ΑΝΤΙΤΟΡΠΙΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΤΡΑΤΟ!


Εντολή αποστολής δύο αντιτορπιλικών στις λιβυκές ακτές εξέδωσε το αμερικανικό Nαυτικό, κλιμακώνοντας ακόμα περισσότερο μετά την ανακοίνωση αποστολής ειδικού αποσπάσματος 50 Πεζοναυτών ειδικευμένων σε αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις για να ανακαλύψουν...τους υπευθύνους της δολοφονίας του Αμερικανού πρεσβευτή στην επίθεση του κατά του αμερικανικού προξενείου στη Βεγγάζη.

«Δυο αντιτορπιλικά θα πλησιάσουν τις λιβυκές ακτές, αλλά απλώς για προληπτικούς λόγους», δήλωσε ανώτερος αμερικανός αξιωματούχος, διευκρινίζοντας ότι οι κινήσεις αυτές δε σημαίνουν ότι επίκειται στρατιωτική επιχείρηση.

Τώρα κατά πόσο "προληπτική" μπορεί αν είναι μία τέτοια ενέργεια είναι άκρως συζητήσιμο, αφού μάλλον γα παροχή πυρών υποστήριξης και γενικότερα για προειδοποίηση σε αυτό που έρχεται στέλνονται τέτοια πλοία.

Οι ΗΠΑ τώρα έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται ότι η Λιβύη είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθεί λόγω πολλών διαφορετικών φυλών, αλλά και λόγω του ισλαμικού κύματος που σαρώνει τις αστικές περιοχές, ειδικά της ανατολικής Λιβύης, όπως η Βεγγάζη.

Πληροφορίες του defencenet.gr αναφέρουν ότι οι ΗΠΑ δεν θα περιοριστούν μόνο στην αποστολή του αποσπάσματος των 50 Πεζοναυτών, αλλά θα στείλουνε πιπλέον χερσαία δύναμη, τόσο για την προστασία στόχων, όσο και για την εκκαθάριση θυλάκων φανατικών ισλαμιστών.

Επίσης, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έδωσε εντολή να επανεξεταστούν τα μέτρα ασφαλείας όλων των αμερικανικών διπλωματικών αποστολών.

Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι το προσωπικό του αμερικανικού προξενείου στη Βεγγάζη μεταφέρθηκε στη Γερμανία και ότι μειώθηκε ο αριθμός των μελών της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής στην Τρίπολη.

πηγή: Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: