Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2012

ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝ!


"Φωτιά" στην Μ.Ανατολή και στον πλανήτη όλο, προειδοποιεί ότι θα βάλει το Ιράν σε περίπτωση επίθεσης εναντίον του και για πρώτη φορά παραδέχθηκε επίσημα ότι στελέχη του επίλεκτου τμήματος των Φρουρών της Επανάστασης βρίσκονται στην Συρία και επιχειρούν στο πλευρό των Σύρων κυβερνητικών, αλλά ως "σύμβουλοι".

Εδώ πλέον υπεισέρχεται και ένας άλλος παράγων τον οποίο δεν έχουν εκτιμήσει οι Δυτικοί όσο πρέπει: Από που μεταφέρθηκαν οι Ιρανοί στην Συρία; Αφού πρέπει να διαβούν το Ιράκ ή της Τουρκία για να φτάσουν στην Συρία.

Ελάχιστοι γνωρίζουν ή έχουν αντιληφθεί ότι η κυβέρνηση του Ιράκ, εννέα χρόνια μετά την εισβολή ... ελέγχεται από το Ιράν και σε όλη την πυραμίδα της διοίκησης έχουν τοποθετηθεί σιϊτες. Άρα λοιπόν, οι Δυτικοί και το Ισραήλ δεν έχουν να κάνουν μόνο με το Ιράν στην περιοχή, αλλά παραδόξως και με το Ιράκ το οποίο απλώς κάνει τον τροχονόμο στις δυνάμεις του Ιράν που περνούν δια μέσου του εδάφους του προς την Συρία!

Άρα σε περίπτωση κτυπήματος κατά του Ιράν ο παράγων "Ιράκ" δεν πρέπει να θεωρείται καθόλου αμελητέος επειδή πρακτικά δεν διαθέτει ένοπλες δυνάμεις (το αστείο είναι ότι επανεξοπλίζεται με αμερικανικό οπλισμό), αφού το συγκεκριμένο πιόνι είναι κρίσιμο στο σκάκι που παίζεται...

Πριν λίγο, λοιπόν, ο Ιρανός διοικητής της επίλεκτης δύναμης «Αλ Κουντς» των Φρουρών της Επανάστασης, στρατηγός Μοχάμεντ Αλί Τζαφαρί παραδέχτηκε ότι μέλη των Κουντς βρίσκονται στη Συρία και το Λίβανο, αλλά μόνον (για την ώρα) ως σύμβουλοι.

Οι δηλώσεις του αξιωματούχου είναι η πρώτη επίσημη παραδοχή ότι το Ιράν εμπλέκεται στον εμφύλιο στη Συρία και μάλιστα στο τεχνικό-στρατιωτικό επίπεδο. Και ταυτόχρονα οι λεπτομερέστερες μέχρι σήμερα για τις κινήσεις της Τεχεράνης στην περίπτωση κλιμάκωσης της έντασης.

«Παρέχουμε συμβουλές [στους Σύρους] και μοιραζόμαστε μαζί τους την εμπειρία μας», διευκρίνισε ο Τζαφαρί.

Αν και για την ώρα η ανάμιξη παραμένει σε μη στρατιωτικό επίπεδο, αν η Συρία δεχτεί επίθεση, το Ιράν μπορεί να εμπλακεί και στρατιωτικά.

Σε οξείς τόνους ήταν και η απάντησή του στην περίπτωση επίθεση κατά του Ιράν.

Οι πύραυλοί μας, απείλησε, θα φροντίσουν ώστε «να μην μείνει τίποτα από το Ισραήλ» και εξήγησε ότι «με δεδομένη την μικρή του έκταση και την αδυναμία του απέναντι σε ένα τεράστιο αριθμό πυραύλων από το Ιράν, δεν νομίζω ότι κανένα κομμάτι του Ισραήλ δεν θα είναι ασφαλές».

Υπονόησε ακόμη ότι η Χεζμπολάχ και οι ισλαμιστές στη Γάζα (αμφότεροι διατηρούν καλές σχέσεις με το Ιράν) θα επιτεθούν με ρουκέτες.

Ο Τζαφαρί εκτίμησε πάντως ότι το Ισραήλ δεν θα χτυπήσει μόνο του και σε αυτήν την περίπτωση απείλησε με αντίποινα και κατά των ΗΠΑ. Ο Ιρανός αξιωματούχος προειδοποίησε ότι μπορεί να κλείσουν από το Ιράν τα στρατηγικής αλλά και οικονομικής σημασίας Στενά του Ορμούζ, να αποσυρθεί η χώρα από τη Συνθήκη Μη Διάδοσης των Πυρηνικών και να χτυπήσουν βάσεις των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή.

"Οι αμερικανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην ευρύτερη περιοχή του Ιράν είναι εκτεθειμένες στο πυραυλικό κύμα του Ιράν", όπως είπε.

Ως απάντηση οι ΗΠΑ ξεκινούν μεγάλα ναυτικά γυμνάσια στον Κόλπο με έμφαση στον αντιναρκικό αγώνα. Όλα τα ναρκαλευτικά των ΗΠΑ στην περιοχή (έξι ή οκτώ) θα επιχειρούν για τρεις ημέρες με την κάλυψη δύο αεροπλανοφόρων, αφού θεωρούν (κατά το πρότυπο των επιχειρήσεων της δεκαετίας του '80 στον Κόλπο), ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος θα προέλθει από τις νάρκες που θα ποντίσουν τα πλοία του Ιράν και κυρίως τα υποβρύχια κλάσης Kilo που διαθέτει.

πηγή: Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: