Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ 135 ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ!


Πρωί Κυριακής. Λίγα λεπτά πριν τις 8.Στην πύλη της Σχολής Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού, επικρατεί ασυνήθιστος συνωστισμός.Νέοι, ηλικίας 20 έως και 30 ετών, αρχίζουν να καταφθάνουν μπροστά από το φυλάκιο του στρατοπέδου. Στα χέρια τους κρατούν στρατιωτικά ¨προσκλητήρια¨ Όσο οι δείκτες πλησιάζουν για να δείξουν ακριβώς 8 οι πολίτες πυκνώνουν .

Όλοι τους με σωματική διάπλαση που παραπέμπει σε στρατιώτες που υπηρετούν ή έχουν υπηρετήσει στις Ειδικές δυνάμεις. Αξιωματικός της ΣΕΑΠ παραλαμβάνει την ομάδα των συνολικά 135 ανδρών που φορούσαν πολιτικά για να τους οδηγήσει μπροστά από το Διοικητήριο της ΣΕΑΠ όπου εκεί τους αναμένει για το καλωσόρισμα ο Διοικητής της Σχολής Ταξίαρχος Γιώργος Μαυρομανωλάκης ……. 

Γρήγορα οδηγούνται στο χώρο όπου γίνονται και οι συγκεντρώσεις των Δοκίμων Αξιωματικών Πεζικού, εκεί όπου στεγάζεται και το Κέντρο Ψυχαγωγίας της Μονάδας. Παίρνουν θέσεις στην αίθουσα ενώ μπροστά τους βρίσκονται χάρτες με τους οποίους αποτυπώνεται το Ανατολικό Αιγαίο κατά μήκος των Δωδεκανήσων εως και την Κύπρο. Ο Αξιωματικός της ΣΕΑΠ ενημερώνει τηλεφωνικά ότι όλα είναι έτοιμα, και λίγα μόλις λεπτά αργότερα εμφανίζεται στην αίθουσα Αξιωματικός της Ανωτέρας Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων. Λίγα βήματα πιο πίσω κάνει την εμφάνιση του ο πράσινος μπερές. Πρόκειται για λοχαγό των καταδρομέων. Από εκείνη τη στιγμή και για 5 σχεδόν ώρες θα ξεκινήσει μια ασυνήθιστη και σε κάθε περίπτωση ενδιαφέρουσα ενημέρωση των εφέδρων καταδρομέων.

¨ΟΙ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ¨ 

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα ¨ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ” σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της,όσοι πέρασαν την πύλη της ΣΕΑΠ μόνο τυχαία δεν προσκλήθηκαν. Και οι 135 έφεδροι καταδρομείς έλκουν την καταγωγή τους από την Κρήτη. Ο συνολικός αριθμός τους παραπέμπει σε σύνθεση δύο λόχων. Ωστόσο εκτός από την κοινή καταγωγή τους, τους συνδέουν δυο ακόμη σημεία. Πρόκειται στην πλειοψηφία τους για αλεξιπτωτιστές. Το στρατιωτικό ¨προσκλητήριο¨ είχε παραλήπτες όχι απλά μέλη δύναμης πυρός άλλα και ομάδα ταχείας επέμβασης από αέρος. Δεύτερο και εξίσου κρίσιμο κοινό σημείο. Και οι 135 κρητικοί αλεξιπτωτιστές έχουν ταχθεί να βρεθούν σε Καστελόριζο και Κάρπαθο σε περίπτωση που τεθεί ζήτημα επιστράτευσης και μέχρι τότε δεν έχουν πάρει στα χέρια τους το λευκό φύλλο πορείας αλλά διατηρούν το πράσινο, όπως άλλωστε συμβαίνει για όλους τους εφέδρους του Στρατού. Γιατί όμως προσκλήθηκαν μόνο οι αλεξιπτωτιστές που έχουν ¨σημείο αναφοράς¨ τους τα συγκεκριμένα νησιά του Νοτιοανατολικού Αιγαίου; Οι χάρτες και πολύ περισσότερο η ενημέρωση που ακολούθησε δίνουν τις απαντήσεις.

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ¨ΙΠΤΑΜΕΝΟΥΣ¨ ΜΠΕΡΕΔΕΣ ΤΟΥ ΠΕΖΙΚΟΥ

Αξιωματικός της Α.Σ.Δ.Ε.Ν και λοχαγός των καταδρομέων χωρίς να χρονοτριβούν αποκαλύπτουν τον σκοπό του αιφνιδίου και άκρως περίεργου(αφού δεν επρόκειτο για μετεκπαίδευση) ¨προσκλητηρίου¨. Η εντολή από το Γενικό Επιτελείο Στρατού είναι συγκεκριμένη: ¨Άμεσα να ενημερωθούν όλες οι έφεδρες δυνάμεις πυρός και ταχείας επέμβασης για το τι σημαίνει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη-ΑΟΖ¨. Το θέμα της ενημέρωσης θα μπορούσε να αφορά καθαρά μια διάλεξη μεταξύ στελεχών του διπλωματικού σώματος. Ωστόσο η εμπλοκή των Ειδικών Δυνάμεων αποτυπώνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι η στρατιωτική ηγεσία θέλει να είναι ενήμεροι ακόμη και οι πιο χαμηλόβαθμοι . 

Γιατί όμως και οι έφεδροι; Όποια ερμηνεία κι’αν επιχειρήσει να δώσει κανείς είναι προφανές ότι η μαραθώνια ενημέρωση προς τους 135 καταδρομείς-αλεξιπτωτιστές σχετίζεται με το ¨ορατο¨ ενδεχόμενο η Ελληνική πλευρά να γίνει μάρτυρας ενός θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο, όταν θα ληφθεί η πολιτική απόφαση για να προχωρήσει η οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης που σχετίζεται άμεσα με την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων ,τα οποία εκτιμάται ότι υπάρχουν στην θαλάσσια περιοχή. ¨Ο καλός καταδρομέας εκτός από εκπαιδευμένος πρέπει να είναι και σωστά ενημερωμένος γι’ αυτό που θα κληθεί να προασπίσει¨ σημειώνουν με μια φωνή οι δυο αξιωματικοί που έχουν επωμιστεί το βάρος της ενημέρωσης. Εξηγούν προς τους καταδρομείς την αναγκαιότητα για την οριοθέτηση της ΑΟΖ, ποιες είναι οι επιδιώξεις των Τούρκων που αμφισβητούν το Καστελόριζο έως και την Κάρπαθο και τι θα σημάνει η τελική απόφαση από Ελληνικής πλευράς. Οι καταδρομείς παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ενημέρωση που δεν έχει προηγούμενο, ούτε σε ότι αφορά τις έκτακτες συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε , ούτε πολύ περισσότερο σε ότι αφορά το περιεχόμενο της.

Οι ¨διπλωματικές¨ αναφορές και εξηγήσεις γρήγορα δίνουν τη θέση τους στο καθαρά στρατιωτικό σκέλος της ενημέρωσης .Οι οδηγίες εστιάζονται ,καταρχάς ,στα καθήκοντα που θα αναλάβουν εφόσον χρειαστεί να αναπτυχθούν σε Καστελόριζο και Κάρπαθο και δεύτερον στα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι καταδρομείς από την ώρα που θα φθάσει έξω από το σπίτι τους περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας για να τους επιδώσει το ¨προσκλητήριο¨ εως και την άφιξη τους σε Καστελόριζο και Κάρπαθο με ενδιάμεση στάση τη ΣΕΑΠ. Η ενημέρωση ολοκληρώθηκε με τον ίδιο ασυνήθιστο τρόπο με τον οποίο και ξεκίνησε. Οι αξιωματικοί κάνουν επίδειξη όπλου το οποίο δεν φέρουν οι εν ενεργεία καταδρομείς ,γεγονός που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση. Η παρουσίαση του νέου -για τα χέρια των καταδρομέων όχι όμως και για το υπόλοιπο στρατιωτικό προσωπικό-όπλου σχετίζεται με το ωφέλιμο βεληνεκές. Οι έφεδροι καταδρομείς αποχωρούν λίγα λεπτά μετά τη 1 το μεσημέρι και περνούν από την πύλη της ΣΕΑΠ, φεύγοντας με την αίσθηση ότι πολύ σύντομα θα ξανασυναντηθούν .Ωστόσο διατηρούν ζωηρή την ελπίδα ότι η πολιτική ηγεσία θα φροντίσει τελικώς ώστε η νέα τους συνάντηση να περιοριστεί σε μια ακόμη ενημέρωση και έτσι δεν θα χρειαστεί να συναντήσουν κάποιο πρωινό έξω από το σπίτι τους περιπολικό της ελληνικής αστυνομίας… cretanpatriot.wordpress.com 

πηγή: staparaskinia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: