Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΣΤΡΙΜΩΧΝΟΥΝ ΑΓΡΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ!


Έμπλεξε άσχημα ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν με τον ψευδή ισχυρισμό του ότι το αεροσκάφος των συριακών αερογραμμών από το οποίο κατασχέθηκε υλικό για ραντάρ το οποίο ήταν «διπλής χρήσης» (dual use) δηλαδή πολιτική και στρατιωτική, μετέφερε… πυρομαχικά στις συριακές δυνάμεις. Πέραν της παραδοχής του Ερντογάν ότι δεν υπήρχε κάτι το επιλήψιμο στο φορτίο απλώς οι δυο χώρες διαφωνούσαν για τον τρόπο προώθησής του στη Συρία μέσω Τουρκίας, οι Ρώσοι πλέον επανέρχονται απαιτώντας από την Τουρκία να δώσει στη δημοσιότητα τι είχε μέσα το αεροπλάνο. 
Πρόκειται ασφαλώς για ένα ακόμα επεισόδιο που στόχο έχει να εκθέσει περαιτέρω τον Ερντογάν, κεφαλαιοποιώντας την κολοσσιαία γκάφα του, αφού μέσα στον νεοθωμανικό του μεγαλοϊδεατισμό απέτυχε να εκτιμήσει σωστά, ότι η Τουρκία είναι μικρότερη από όσο νομίζει και δεν μπορεί να συμπεριφέρεται με τη συνήθη αυθάδεια και υπεροψία που αντιμετωπίζει άλλους (ονόματα δεν λέμε υπολήψεις δε θίγουμε)…
Την υπεράσπιση του πανταχόθεν βαλλόμενου Ερντογάν ανέλαβε ο Αχμέτ Νταβούτογλου, ο υπουργός Εξωτερικών με συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο «Bugün TV», ο οποίος αντί να κοιτάξει να ρίξει τους τόνους μάλλον κατάφερε να κλιμακώσει την κατάσταση, αφού υπερασπίστηκε την απόφαση της κυβέρνηση να υποχρεώσει με τη χρήση μαχητικών F-16 σε προσγείωση το αεροσκάφος. Ο Νταβούτογλου μίλησε για βεβαιότητα της χώρας του ότι μεταφέρονταν παράνομο υλικό στη Συρία.

Αυτό που δεν είναι ακόμα απολύτως σαφές είναι εάν οι δηλώσεις Νταβούτογλου προηγήθηκαν της αναφοράς από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών για την αποκάλυψη από τουρκικής πλευράς του φορτίου του αεροσκάφους. Εάν οι δηλώσεις Νταβούτογλπου προηγήθηκαν, τότε έχουμε να κάνουμε με κολοσσιαία γκάφα του υπουργού Εξωτερικών, αφού με τη βλακώδη δήλωση έδωσε την ευκαιρία στη Ρωσία να απαιτήσει την αποκάλυψη του τι περιείχε το φορτίο!

Ο Νταβούτογλου ανέφερε ότι είναι παραβίαση του διεθνούς δικαίου η φόρτωση στρατιωτικού υλικού σε πολιτικό αεροσκάφος. Ταυτόχρονα δηλώνει ότι η Τουρκία θα κάνει ότι προβλέπεται για το υλικό που κατασχέθηκε, ανοίγοντας τους ασκούς του Αιόλου… Απ’ ότι φαίνεται, το σίριαλ θα έχει ακόμα αρκετά επεισόδια, με την Τουρκία πολύ σύντομα να αντιλαμβάνεται ότι οι συμμαχίες στην Ανατολική Μεσόγειο έχουν αλλάξει επικίνδυνα και οι κινήσεις που κάνει την οδηγούν σε επικίνδυνες – για την ίδια – ατραπούς…


πηγή: defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια: