Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2012

ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΖΗΤΗΣΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ Ο Α/ΓΕΕΘΑ;
Έκτακτα μέτρα ασφαλείας ζητά να λάβουν άμεσα όλες οι μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων , ο Α/ΓΕΕΘΑ Μιχάλης Κωσταράκος.

Με σήμα που έστειλε πριν από λίγο στις μονάδες όλης της επικράτειας ο Α/ΓΕΕΘΑ ζητά έκτακτα μέτρα φρούρησης των μονάδων και των αποθηκών οπλισμού και πυρομαχικών. Το σήμα Κωσταράκου όπως είναι λογικό έχει προκαλέσει συναγερμό παντού και δείχνει τον έντονο προβληματισμό που προκάλεσε η εισβολή στο ΥΕΘΑ.


Προφανώς δεν είναι τυχαίο ότι ο ίδιος ο Παναγιωτόπουλος “επιθεώρησε” όλες τις σκοπιές στο στρατόπεδο Παπάγου, μετά από τα γεγονότα.


Όλα αυτά βέβαια είναι ωραία και καλά για να τα γράφουμε εμείς οι δημοσιογράφοι και “επικοινωνιακά” πολύ για όσους αισθάνονται ότι έχει πληγεί η εικόνα τους από τα όσα συνέβησαν την Πέμπτη.


Όμως επί της ουσίας το μόνο βέβαιο είναι ότι επιβαρύνουν κι άλλο το πολύ άσχημο κλίμα που επικρατεί εντός κι εκτός στρατεύματος.


Από ποιον και τι κινδυνεύουν οι ΕΔ και οι μονάδες τους ώστε να απαιτούνται έκτακτα μέτρα ασφαλείας; Υπάρχουν πληροφορίες για κάποιο “κίνδυνο”; Ή απλά πρόκειται για ένα μήνυμα της ηγεσίας προς τα στελέχη ότι πρέπει γενικώς να βρίσκονται σε εγρήγορση.


Επιπλέον όλη η κινητοποίηση που παρατηρείται γύρω από την ασφάλεια του ΥΕΘΑ νομίζουμε ότι αρχίζει να γίνεται τουλάχιστον υπερβολική. Η καλύτερη συνεργασία με την αστυνομία και η κατασκευή μιας πιο “απόρθητης” κεντρικής πύλης,είναι πιστεύουμε αρκετά για να αποφευχθούν άλλες εισβολές.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: