Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012

ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ;;; OI ΡΩΣΙΚΟΙ S - 400 ΣΤΡΑΜΜΕΝΟΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ!


Ρώσος αξιωματικός, τις δηλώσεις του οποίου μεταδίδει το RIA Novosti, επικαλούμενο όμως την τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ», εμπλέκει την Τουρκία στην υπόθεση της εγκατάστασης των αντιαεροπορικών – αντιβαλλιστικών πυραύλων S-400 στον ρωσικό νότο.

Η εγκατάσταση των προηγμένων συστημάτων, σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Ιγκόρ Γκορμπούλ, είναι η απάντηση της Ρωσίας στο….σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας, ραντάρ του οποίου έχει εγκατασταθεί στην περιοχή της Ανατολίας. Ο συνταγματάρχης φέρεται να νιώθει την ανάγκη να… υπενθυμίσει τις δυνατότητες του συστήματος να αναχαιτίζει από μαχητικά αεροσκάφη, έως βαλλιστικούς πυραύλους ακόμα και στο επίπεδο της στρατόσφαιρας.

Αν και διατηρούμε κάποιες επιφυλάξεις για το κατά πόσον είναι λογικό ένας συνταγματάρχης να ομιλεί δημοσίως για θέματα που άπτονται της ρωσικής στρατηγικής, θα πρέπει να θεωρηθεί δεδομένο   η Μόσχα στην προσπάθεια να εξισορροπήσει την «υπερβολική δραστηριότητα» της Τουρκίας στη Μέση Ανατολή και σε άλλες περιοχές ρωσικού ενδιαφέροντος, έχει αποφασίσει να «σφίξει τα λουριά», αυξάνοντας την πίεση από τα βορειοανατολικά…

 

πηγή: http://cretanpatriot.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: