Παρασκευή, 6 Μαΐου 2011

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΩΝ 2 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣ

ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΦΟΝΙΚΟΥ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΡΕΝΤΗ.


ΑΠΟ ΤΟΥΣ 4 ΔΡΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤEIΧΑΝ ΣΤΟ ΦΟΝΙΚΟ ΕΧΟΥΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΟΙ 2, ΗΛΙΚΙΑΣ 36 ΚΑΙ 28 ΕΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ, ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ 2 ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ.


Ο ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΤΕΡΗΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ 2 ΠΑΛΗΚΑΡΙΩΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙ.ΑΣ.


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ :

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 6 Μαΐου 2011
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Στο πλαίσιο των ερευνών για την εξιχνίαση της δολοφονίας των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. από τέσσερις (4) δράστες, οι οποίοι προηγουμένως είχαν ληστέψει περίπτερο στο Μενίδι και καταδιώκονταν προκειμένου να συλληφθούν, ύστερα από συντονισμένες, διαδοχικές και αναίμακτες επιχειρήσεις της Ασφάλειας Αττικής, τηςΑντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της Ε.Κ.Α.Μ, προσήχθησαν στην Ασφάλεια Αττικής και εξετάστηκαν τριάντα πέντε (35) άτομα. Οι επιχειρήσεις έγιναν σε Πέραμα, Μενίδι, Παλαιό Φάληρο, Θησείο και Καλλιθέα.
Στη διαδικασία της έρευνας και της ανάλυσης πληροφοριών, στοιχείων και δεδομένων, η οποία ξεκίνησε αμέσως μετά τη δολοφονία των δύο αστυνομικών συμμετείχαν η Ασφάλεια Αττικής, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, καθώς και ηΕθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, ενώ σημαντικός ήταν ο ρόλος των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων στη συλλογή και εξερεύνηση των στοιχείων και των πειστηρίων.
Ειδικότερα, ύστερα από την αξιοποίηση ευρημάτωνπληροφοριώντεχνικών δεδομένων και εξέταση υπόπτων καιμαρτύρων, προέκυψε ότι στη δολοφονία των δύο αστυνομικών συμμετείχαν δύο (2) από τους προσαχθέντες, ομογενείς, γεννημένοι στην Ρωσία, ηλικίας 36 και 28 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν, καθώς και δύο (2) ακόμα ομογενείς, επίσης γεννημένοι στην Ρωσία, για τον εντοπισμό των οποίων συνεχίζεται η έρευνα.
Ο ένας από τους δύο συλληφθέντες ήταν αυτός που πυροβόλησε με καλάσνικωφ εναντίον των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., με αποτέλεσμα να δολοφονήσει τους δύο αστυνομικούς και να τραυματίσει άλλους δύο.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι παραπάνω δράστες είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, με σκοπό τη διάπραξη ληστειών.
Στην εγκληματική οργάνωση συμμετείχαν, επίσης, δύο ημεδαποί, ηλικίας τριάντα ενός (31) ετών και οι δύο, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν, διότι έλαβαν μέρος στη ληστεία του περιπτέρου ως βοηθητικά μέλη (τσιλιαδόροι).
Μετά τη δολοφονική επίθεση, ο ένας από αυτούς παρέλαβε τους δύο δράστες από κοντινό σημείο της περιοχής,βοηθώντας στη διαφυγή τους.
Στην ίδια εγκληματική οργάνωση συμμετείχαν και δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας τριάντα ενός (31) ετών και οι δύο, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν, διότι προμήθευαν την οργάνωση με κλεμμένα αυτοκίνητα.
Επίσης, από τους προσαχθέντες, συνελήφθησαν πέντε ακόμα άτομα, ημεδαποί και αλλοδαποί, για παραβάσεις του Νόμου περί όπλων και ναρκωτικών.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν σήμερα το απόγευμα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: