Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑ'Ι'ΣΙΟΣ ΚΑΙ ΤΑ 12 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ...


ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΟΣ ΑΝΕΣΤΗΣ γυμναστής 
Αλεξανδρούπολη

Κάποτε , είχα πάει στον Γέροντα με ένα φίλο μου και εκεί συναντήσαμε μια παρέα από πέντε παιδιά . Τότε ρώτησα τον Γέροντα ποιες προέβλεπε να είναι οι εξελίξεις σχετικά με την Τουρκία . ¨Γέροντα ¨ , του λέω ¨ απ΄την Αλεξανδρούπολη είμαστε . Μήπως μας πιάσει η μπόρα κατά κει ; ¨ . Μου απαντά : ¨Κοίταξε να δεις . Οι Τούρκοι δεν θα μπούν στην Αλεξανδρούπολη . Θα κάνουν μόνο μια πρόκληση στην Ελλάδα , που θα έχει σχέση με την αιγιαλίτιδα ζώνη . Και εμάς θα μας πιάσει πείνα . Θα πεινάσει η Ελλάδα . Και επειδή θα κρατήσει αυτή μπόρα κάποιο διάστημα , μήνες θα είναι , «θα πούμε το ψωμί ψωμάκι »¨ .
Μετά ρωτάω : ¨Γέροντα , πως θα καταλάβω εγώ ότι θα είμαστε κοντά στον πόλεμο ; ¨ ¨Όταν ¨, λέει , ¨θα ακούσεις στην τηλεόραση να γίνεταιθέμα για τα μίλλια , για την
 επέκταση των μιλίων (της αιγιαλίτιδας ζώνης ) από 6 σε 12 μίλλια , τότε από πίσω έρχεται ο πόλεμος .



Μαρτυρίες προσκυνητών Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994 , Β΄Έκδοση, Σελ : 426


ΕΙΔΗΣΗ  27/08/2010: 
ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ να αφήσει τα λόγια και να περάσει στις πράξεις έστειλε χθες ο Δημήτρης Δρούτσας, με αφορμή τις διαρροές περί απάλειψης του casus belli εναντίον της Ελλάδας από το νέο έγγραφο εθνικής ασφάλειας της Τουρκίας, ενώ σήμερα πραγματοποιείται στην Αθήνα ο 46ος γύρος διερευνητικών επαφών Ελλάδας- Τουρκίας για το Αιγαίο ...;Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών είπε (στο Κανάλι 1 του Πειραιά) ότι το βήμα είναι θετικό, αλλά υπογράμμισε ότι το casus belli είναι «απαράδεκτο», προσθέτοντας ότι «δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν τέτοια συζήτηση». Και κατέστησε σαφές ότι το δικαίωμα της Ελλάδας για επέκταση των χωρικών της υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια που προκύπτει από το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας είναι «αυτονόητο» και ανεξάρτητο από την ύπαρξη ή όχι της τουρκικής απειλής για πόλεμο.

«Εμείς θέλουμε να πιστεύουμε και να εμπιστευθούμε αυτά που μας στέλνει ως θετικά μηνύματα η τουρκική πολιτική ηγεσία», επανέλαβε, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι εκτός από τις καλές προθέσεις «πρέπει να δούμε και αποτελέσματα, πράξεις, και μάλιστα να τις δούμε σύντομα». Αναφερόμενος στην ιστορική λειτουργία που τελέστηκε στην Παναγία Σουμελά ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο, ο Δ. Δρούτσας τη χαρακτήρισε «θετική κίνηση», ενώ σημείωσε ότι υπάρχει κινητικότητα και γύρω από τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης: «Ελπίζουμε κι εδώ από τις καλές προθέσεις να περάσουμε στα απτά αποτελέσματα», είπε χαρακτηριστικά.

Δηλώσεις για τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης έκανε χθες και ο τούρκος αντιπρόεδρος Μπουλέντ Αρίντς, επαναλαμβάνοντας ότι υπάρχουν νομικά κωλύματα, λόγω της απόφασης του Συνταγματικού Δικαστηρίου να σταματήσει η λειτουργία της. «Η επαναλειτουργία δεν φαίνεται εφικτή αυτή τη στιγμή λαμβάνοντας υπόψη την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου. Ομως, αν πρόκειται οι κληρικοί να έρχονται από το εξωτερικό, τότε να παίρνουν την τουρκική υπηκοότητα», είπε, επαναλαμβάνοντας το «αντισταθμιστικό μέτρο» που προτείνει η κυβέρνηση Ερντογάν προκειμένου να επιβιώσει ο θεσμός του Πατριαρχείου και αφορά τη χορήγηση της τουρκικής υπηκοότητας στους κληρικούς που επιθυμούν να ασκήσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα στο Φανάρι.

Μήνυμα Κλίντον 

Σκληρές αποφάσεις για συνολική λύση του Κυπριακού ζήτησε η υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Χίλαρι Κλίντον σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα που προβλήθηκε κατά την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα, ΠΣΕΚΑ, στη Λευκωσία.

Η κ. Κλίντον κάλεσε την ηγεσία των αποδήμων να στηρίξει αυτές τις αποφάσεις.

«Γνωρίζω ότι αυτή είναι μια δύσκολη διαδικασία εξαιτίας της σκληρής δουλειάς, ακόμη και του συμβιβασμού και από τις δύο πλευρές, και γι΄ αυτό οι ηγέτες από τις δύο κοινότητες πρέπει να παραμείνουν προσηλωμένοι στη διάρκεια αυτών των περίπλοκων διαπραγματεύσεων» πρόσθεσε στο μήνυμά της.

ΠΗΓΗ: tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: