Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2011

ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΗΣ ΚΑΡΠΑΤΙ: H MAKEΔΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ!


O Σκοπιανός πορτιέρο της Καρπάτι Λιβ η οποία θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Europa League, έκανε δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του Ουκρανικού συλλόγου, ο Μάρτιν Μπογκάτινοφ μπορεί να τόνισε ότι δεν θέλει να μιλήσει για πολιτικά ζητήματα αλλά οι δηλώσεις του μόνο πάνω σε αθλητικά ζητήματα δεν ήταν.

-Μάρτιν, είσαι πολίτης της «Μακεδονίας». Τώρα πηγαίνεις στην Ελλάδα, σε μια περιοχή που επίσης οι Έλληνες αποκαλούν Μακεδονία. Πώς αισθάνεσαι με αυτό;
«Η Ελλάδα είναι Ελλάδα και η “Μακεδονία” είναι “Μακεδονία”. Ίσως η Ελλάδα να έχει τη δική της Μακεδονία. Αυτό είναι λάθος».

-Ακόμη και οι παίκτες του ΠΑΟΚ, όμως, αποκαλούνται «Δικέφαλοι Αετοί» ή «Μακεδόνες». Το γεγονός ότι οι αντίπαλοι χρησιμοποιούν το όνομα της πατρίδας σου αποτελεί για σένα έξτρα κίνητρο για το ματς;
«Το κίνητρο για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ είναι μεγάλο κίνητρο και χωρίς αυτό, για να περάσουμε στους ομίλους του Europa League. Στην ερώτηση θα απαντήσω ότι παίζω ποδόσφαιρο και ποτέ δεν το μπερδεύω με την πολιτική. Αλλά και πάλι θέλω να τονίσω ότι η Ελλάδα είναι Ελλάδα και άλλη Μακεδονία δεν μπορεί να υπάρξει».

-Δεν υπάρχει όμως όλη αυτή η εχθρότητα μεταξύ των Ελλήνων και των «Μακεδόνων» (των συμπατριωτών σου δηλαδή);
«Βασικά, όχι. Για να σας το αποδείξω, θα σας μεταφέρω αυτό το γεγονός: πολλοί κάτοικοι της "Μακεδονίας" έρχονται στην Ελλάδα για διακοπές. Αν υπήρχε διαμάχη, πιθανότατα δεν θα πήγαιναν στην Ελλάδα. Νομίζω θα συμφωνήσετε μαζί μου».

-Υπάρχουν πολλές συζητήσεις για το ότι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είναι ιδιαίτερα βίαιοι. Αυτό δίνει έξτρα κίνητρο στους παίκτες της Καρπάτι;
«Ναι, έχω ακούσει γι' αυτό. Ωστόσο, δεν πιστεύω ότι οι Ουκρανοί οπαδοί υποστηρίζουν λιγότερο ενεργά τις ομάδες τους. Συνεπώς, δεν νομίζω ότι η ατμόσφαιρα στις κερκίδες θα αποτελέσει εμπόδιο για να παίξουμε το ποδόσφαιρό μας. Το να παίξουμε το ποδόσφαιρό μας, εξαρτάται μόνο από εμάς».
πηγή: http://www.newsit.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: