Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΜΑΣ!

Κανείς δεν έχει αντιληφθεί το πόσο άθλια και επιθετικά επιχειρεί η κυβέρνηση ν’ αλλάξει τη ζωή μας. Όχι εκείνη που έχει σχέση με τις οικονομικές συναλλαγές μας, με την φτώχεια μας δηλαδή, αλλά εκείνη που σχετίζεται με την ίδια τη νοοτροπία μας. Το γεγονός, ότι κάποιοι μας πήραν την . «μαγκιά»,δεν λέει και πολλά πράγματα, διότι όπως μας ενημέρωσε ο συνταγματολόγος κος Βενιζέλος,, «καλώς μας πήραν την μαγκιά, γιατί τόσα χρόνια τους κλέβαμε». 

Μας πήραν όμως την μαγκιά και μας οδήγησαν σε νέα περίοδο, τετρακοσίων ετών σκλαβιάς,(ευτυχώς που υπάρχει και το κρυφό σχολειό του διαδικτύου). Έτσι, επειδή πλέον δεν θα συνευρισκόμεθα στα ουζερί και στις ταβέρνες, δεν θα μπορούμε να κάνουμε μιαν «συνεδρίαν» τσάμπα. Θά πρέπει να πηγαίνουμε στους ψυχολόγους.
Δηλαδή, με απλά λόγια οι μόνοι που κέρδισαν από την χρεοκοπια της Ελλάδα, είναι οι ψυχολόγοι.
Ό,τι έκαναν οι Έλληνες, μ’ ένα μπουζούκι κι ένα κρασάκι, μας το έκοψαν και έτσι θα πρέπει να κάνουμε πέντε ή έξι συνεδρίες τον μήνα, για να συνέλθουμε.

Γίναμε επιτελους Ευρωπαίοι(πέοι).
Αυτό είναι το μεγαλύτερο κακό της τρόικας και της κυβέρνησης(;) Παπανδρέου:
Αλλάζουν σταδιακά, βασανιστικά, χυδαία τη νοοτροπία της μαγκιάς μας , που μας άφησε ελεύθερους , γιατί ποτε δεν κατανοήσαμε τους κινδύνους και μας έκανε ένα έθνος πολιτισμού ,ελευθερίας και ποίησης.
Τώρα; Βγαίνουμε το πρωί να πάμε στην δουλειά μας κι αναρωτιόμαστε εάν ευθυνόμαστε για τον ζητιάνο στη γωνία , για τον δημόσιο υπάλληλο που του έκοψαν τα επιδόματα, για την αθλιότητα που επικρατεί παντού.
Εχουμε την εντυπωση, ότι ολοι μας δείχνουν και μας καρφώνουν στον έφορο της γειτονιάς και γενικώς ζούμε έναν εφιάλτη.
Προχθές ενας γείτονας, μου έλεγε ότι ενώ συνευρισκόταν τέλος πάντων, με την σύζυγο του,εκείνη τον σταμάτησε πάνω στο «πηγενέλα» τον κοίταξε με φόβο και του ψιθύρισε”Άκουσες έναν θόρυβο:” Όχι της είπε εκείνος. Κι εκείνη του αποκρίθηκε:”Aχ βρε Τάκη μου, με συγχωρείς ,αλλά δεν ξέρει κανείς τι έχουν στο βρώμικο μυαλό τους, αυτοί οι κυβερνητικοι”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: